17. srpna 2017 • 13:54

Amatér Zapletal je devátým českým golfistou pro Czech Masters

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Devět českých golfistů už má jistotu, že si zahraje D+D Real Czech Masters v rámci série European Tour. Možnost startu ve čtvrtém ročníku turnaje dostane amatér Matyáš Zapletal, kterého dnes nominovala Česká golfová federace. Na hřišti Albatross nedaleko Prahy se bude hrát mimo jiné i za přítomnosti bývalé světové jedničky Němce Martina Kaymera od 31. srpna do 3. září.


Sedmnáctiletý Zapletal letos ovládl amatérské mezinárodní mistrovství ČR v kategorii mužů i dorostenců. Před ním už dostali pozvánku od pořádající společnosti Relmost profesionálové Filip Mrůzek, Petr Dědek mladší, Jan Cafourek, Petr Gál, Daniel Suchan a trojice amatérů David Siwy, Vojtěch Kostelka a Roman Kumpošt.

Loni hrálo turnaj celkem jedenáct domácích golfistů a cutem prošel jen Mrůzek. Po čtyřech kolech byl v paru a skončil na děleném 62. místě.

V turnaji dotovaném částkou milion eur, který se bude první započítávat do pořadí pro Ryder Cup 2018, se vedle Kaymera objeví i další atraktivní jména. Opět přijede někdejší jednička Angličan Lee Westwood, startovat bude i loňský kapitán evropského rydercupového týmu Darren Clarke či Američan John Daly.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud