17. srpna 2017 • 16:33

Šestinásobný vítěz SP Hirscher má na šest týdnů nohu v sádře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Šestinásobný vítěz Světového poháru ve sjezdovém lyžování Marcel Hirscher si zlomil nohu a čeká ho minimálně šestitýdenní pauza. Osmadvacetiletý Rakušan se zranil na Mölltalském ledovci při prvním tréninku na sněhu v sezoně, když při slalomu zavadil o branku.


Hirscher byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Salcburku. Čtyřnásobný mistr světa sice nemusel na operaci, nohu ale bude mít šest týdnů v sádře. První závod nového ročníku Světového poháru je na programu 29. října v Söldenu, kde se tradičně pojede pouze obří slalom.

"Další lyžařský den bude muset bohužel počkat," napsal Hirscher na svém facebooku pod video z incidentu. Nízkou poslední branku jako by nejlepší lyžař posledních let přehlédl.

Hirscher v minulé sezoně ovládl celkové pořadí Světového poháru už pošesté za sebou. Čtyřikrát také vyhrál pořadí slalomu a obřího slalomu, ve stejných disciplínách navíc triumfoval i na letošním mistrovství světa ve Svatém Mořici. Na kontě má také stříbrnou medaili ze slalomu na olympiádě v Soči 2014. V únoru na hrách v Koreji má patřit k hlavním favoritům.

Zranění se mu přitom dosud vyhýbala. I když jimi lyžaři často trpí, Hirscher měl jen drobnou zlomeninu v noze před mistrovstvím světa před šesti lety.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud