18. srpna 2017 • 14:12

Ruská trojskokanka Pjatychová pyká za dva dopingové prohřešky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruská trojskokanka Anna Pjatychová dostala čtyřletý zákaz činnosti za dva dopingové prohřešky. Pravidla porušila v roce 2007, kdy skončila původně čtvrtá na mistrovství světa v Ósace, a také v sezoně 2013. Přijde tak o bronz z Ósaky, který jí připadl až loni paradoxně po dopingu soupeřky.


Šestatřicetiletá Pjatychová na MS před deseti lety skončila čtvrtá, ale loni se při zpětném prověření vzorků zjistilo, že původně třetí Řekyně Chrysopiyí Devetzíová si pomáhala steroidy. Byla proto diskvalifikována. Nyní stejný osud potkal Pjatychovou. Novou majitelkou bronzové medaile z Ósaky by se tak měla stát Slovinka Marija Šestaková.

Podle dnešního verdiktu sportovní arbitráže CAS v Lausanne je Pjatychová distancována na čtyři roky zpětně od loňského prosince. I v jejích vzorcích byl nalezen anabolický steroid. Přišla tak nejen o medaili z Ósaky, ale i o další výsledky a prémie od léta 2013.

Ze světových šampionátů vlastní moskevská rodačka ještě dva bronzy - z Helsinek 2005 a Berlína 2009. Osobní rekord má 15,02 metru z ME v Göteborgu před 11 lety, kde skončila rovněž třetí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud