19. srpna 2017 • 11:12

Neuville s ulomeným kolem odstoupil z druhé etapy Německé rallye

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedoucí muž mistrovství světa Belgičan Thierry Neuville musel v úvodu druhé etapy odstoupit z Německé rallye. V první dnešní rychlostní zkoušce ulomil levé zadní kolo svého hyundaie. Po první etapě patřilo Neuvilleovi průběžné třetí místo necelou půlminutu za vedoucím Estoncem Ottem Tänakem, jenž se udržel v čele i po dnešku. Jan Kopecký je jedenáctý.


Devětadvacetiletý Belgičan Neuville tak nejspíš nabere ztrátu na úřadujícího šampiona Francouze Sébastiena Ogiera. Po devíti soutěžích mají shodně 160 bodů.

"Nic není ztracené, boj o titul nevzdáme. Budeme se snažit dál," řekl Neuville, který je v čele MS díky většímu počtu vítězství. V neděli se může do soutěže s velkou časovou ztrátou vrátit a zabojovat o body v závěrečné power stage.

Po 17 z celkových 21 měřených úseků má Tänak s fordem náskok 21,4 sekundy na Nora Andrease Mikkelsena (Citroën). Třetí Ogier s dalším fordem ztrácí na lídra soutěže půl minuty.

Český jezdec Kopecký s vozem Škoda Fabia se po Neuvilleově odstoupení posunul na devátou pozici, o tu však přišel kvůli defektu v patnácté erzetě. Výměna kola ho stála pokles na dvanáctou příčku, z níž se do konce dne dokázal posunout už jen o jedno místo. Na poslední bodovanou desátou pozici ztrácí Kopecký téměř minutu, v hodnocení kategorie WRC2 je druhý.

Německá rallye vyvrcholí závěrečnými čtyřmi rychlostními zkouškami v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud