19. srpna 2017 • 17:33

Pavlenka debutoval za Brémy, o čisté konto přišel v závěru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brankář Jiří Pavlenka si odbyl bundesligový debut v dresu fotbalistů Werderu Brémy. Jeho tým podlehl na hřišti Hoffenheimu 0:1, o čemž v 84. minutě rozhodl Andrej Kramarič. Brémy počtvrté za sebou nedokázaly zvítězit v úvodním utkání sezony. Úspěšný debut prožil teprve jednatřicetiletý trenér Schalke Domenico Tedesco, jehož tým porazil vicemistra Lipsko 2:0.


Pavlenka přestoupil do Brém v červnu z pražské Slavie a ve Werderu se sešel s dalším českým gólmanem Jaroslavem Drobným, před nímž dostal v bráně přednost. V páté minutě včas vyběhl proti Demirbayovi, který následně nezakončil přesně. Na druhé straně nevyužil velkou šanci Kainz, Augustinssonovu střelu poté zneškodnil gólman Hoffenheimu Baumann.

V 60. minutě zachránilo Pavlenku po tečované střele břevno, od kterého se balon odrazil na brankovou čáru. Od čistého konta dělilo odchovance Baníku Ostrava šest minut, při další sraženém pokusu už ale neměl štěstí. Směr Kramaričovy střely změnil obránce hostů Bauer. Za Brémy odehrál celý zápas také Theodor Gebre Selassie, na druhé straně sledoval duel jen z lavičky Pavel Kadeřábek.

Bentaleb mohl otevřít skóre duelu Schalke - Lipsko už po půlhodině hry, jeho povedenou střelu ze střední vzdálenosti ale Gulácsi vyrazil. V závěru poločasu ale fauloval Di Santa ve vápně Upamecano a Bentaleb z pokutového kopu poslal domácí do vedení. V druhém poločase unikl hostujícím obráncům Konopljanka a tváří v tvář Gulácsimu se nemýlil.

Dortmund se ve Wolfsburgu dostal do vedení v 22. minutě, kdy se prosadil Pulisic, který se ve věku 18 let, 11 měsíců a jednoho dne stal nejmladším zahraničním hráčem v bundeslize, který nastřílel šest branek. U té dnešní mu asistoval Götze, jenž v ligovém utkání nastoupil kvůli poruchám metabolismu po více než půl roce.

Po pěti minutách Borussia vedla už o dvě branky, poté co povedenou technickou střelou překonal gólmana Casteelse obránce Bartra. Dortmund i v druhém poločase dominoval a po hodině hry zvýšil na 3:0, když se po Pulisicově pasu trefil gabonský kanonýr Aubameyang.

Mathew Leckie vstřelil dvě branky hned v prvním ligovém zápase za Herthu Berlín, kam přestoupil z Ingolstadtu, a rozhodl o výhře celku z hlavního města 2:0 nad nováčkem ze Stuttgartu. Vladimír Darida odehrál za Herthu 87 minut.

Druhý bundesligový nováček Hannover zvítězil zásluhou Harnika 1:0 v Mohuči. Stejným poměrem vyhrál Hamburk nad Augsburgem, o což se postaral už na začátku zápasu Müller.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud