19. srpna 2017 • 17:41

Mladí vodní slalomáři získali na ME čtyři medaile

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští vodní slalomáři získali na mistrovství Evropy juniorů a závodníků do 23 let v Hohenlimburgu dvě zlaté a dvě stříbrné medaile. O nejcennější kovy se v Německu postarali deblkanoisté Albert Kašpar s Vojtěchem Mrůzkem v třiadvacítkách a Jan Vrublovský s Petrem Novotným v juniorech, stříbro přidaly v obou kajakářských kategoriích sestry Karolína a Antonie Galuškovy.


Juniorští mistři světa Mrůzek s Kašparem si sice připsali jeden šťouch, přesto brali titul téměř o půl sekundy před Slováky. Bratřím Hegerům těsně unikl bronz.

"Při semifinále jsme opět rozbili loď a byla tam menší díra, ale zalepili jsme to a ve finále perfektní," uvedl v tiskové zprávě kanoistického svazu Mrůzek.

Stříbrní z letošního juniorského MS Vrublovský s Novotným šťouchli dvakrát, ale v konkurenci pouhých čtyř lodí byli i tak suverénně nejrychlejší. Kvůli nízkému počtu účastníků se ale výsledky oficiálně nezapočítávají.

Dva doteky připravily kajakářku Karolínu Galuškovou o zlato v třiadvacítkách, kde ji o 41 setin porazila Rakušanka Viktoria Wolffarthová. Bývalá juniorská mistryně světa Amálie Hilgertová skončila sedmá. Mezi juniorkami nestačila mladší Karolínina sestra Antonie jen na Španělku Laiu Sorribesovou.

"Jsem strašně ráda za svoji jízdu, jelo se mi fajn. Byly tam teda dva hloupé šťouchy. Po tom druhém jsem slyšela, že mám padesátku, ale nevěděla jsem o tom, tak jsem raději přidala a v cíli už nebyla," řekla Karolína Galušková. "Musím říct, že bych si nezasloužila vyhrát se dvěma šťouchy, takže jsem ráda, i když to bylo těsné," dodala.

Už v pátečních závodech hlídek vybojovali Češi čtyři zlata a jeden bronz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud