19. srpna 2017 • 21:45

Brankář Ostravy Vašek vyvázl ze srážky bez vážného zranění

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bez vážnějších následků vyvázl ostravský fotbalový gólman Petr Vašek z tvrdé srážky s teplickým Martinem Fillem. Osmatřicetiletý brankář, který byl ve 40. minutě převezen přímo z trávníku do nemocnice, má jen zablokovanou krční a hrudní páteř.


Při střetu obou fotbalistů, kteří šli důrazně proti balonu, tuhla krev v žilách. Otřeseného Vaška rovnou z trávníku na nosítkách odnesli na ošetřovnu a za pár minut už ho sanitka vezla do Městské nemocnice.

"Vyšetřili jsme ho od hlavy až k patě, ale naštěstí se nepotvrdilo podezření na vážnější zranění. Neutrpěl dokonce ani otřes mozku. Jsou tam jen naraženiny a zablokovaná krční a hrudní páteř. Pár dnů si poleží, ale možná, že v příštím týdnu už se znovu zapojí do tréninku," řekl ČTK lékař Baníku Martin Havlík.

Vaška v ostravské bráně ve 40. minutě vystřídal Martin Šustr, který k mistrovskému utkání za Baník po lednovém příchodu z Kroměříže nastoupil poprvé. S Šustrem v bráně pak domácí otočili stav z 0:2 na 3:2, ale v 90. minutě vyrovnal Fillo na konečných 3:3. "Nervózní jsem nebyl, byl jsem ještě z rozcvičky celkem zahřátý, takže v tom nebyl problém. Ale hrozná škoda, že jsme to neudrželi. Byla to ale dobře kopnutá standardka Krobem a Fillo to trefil dobře," řekl Šustr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud