22. srpna 2017 • 14:53

Mladá Boleslav přeřadila Čmovše a Diviše do juniorky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení fotbalistů Mladé Boleslavi po špatném vstupu do sezony potrestalo hráče pokutami a přeřadilo obránce Pavla Čmovše s brankářem Jakubem Divišem do juniorky. Boleslav vypadla ve třetím předkole Evropské ligy s albánským Skënderbeu Korcë, v domácí soutěži z úvodních čtyř kol získala pouhý bod a je čtrnáctá v tabulce. Naposledy svěřenci Dušana Uhrina mladšího v sobotu na svém stadionu podlehli Liberci 0:3.


"Dostáváme góly po individuálních chybách, jakých by se zkušení hráči dopouštět neměli, neproměňujeme šance, kterých si vytváříme dost. Důležité pro nás nyní je zachovat chladné hlavy a soustředit se na nejbližší zápas proti pražské Slavii," řekl prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek v České televizi.

"Paradoxně bude asi dobře, že nás nečeká snadný soupeř. Nepotřebujeme tým razantně posílit, potřebujeme se dát psychicky dohromady, začít proměňovat šance a možná také mít trochu více štěstí v ofenzivě," přidal Dufek.

Rovněž odmítl spekulace, že v Boleslavi skončil asistent trenéra Martin Svědík kvůli vyzrazení sestavy olomouckému kouči Václavu Jílkovi. "Martin Svědík je nadále zaměstnancem našeho klubu. Všechny jiné informace jsou nepodložené výplody bulvárního tisku," upozornil Dufek.

Sedmadvacetiletý Čmovš v této sezoně odehrál sedm z osmi soutěžních duelů v základní sestavě. O čtyři roky starší Diviš odchytal všechna čtyři pohárová utkání a úvodní prvoligové kolo s Olomoucí.

"Vypadli jsme z Evropské ligy a tak logicky nepotřebujeme držet tolik hráčů, kolik máme v současném kádru," vysvětlil Dufek. "Další věci budeme postupně řešit v průběhu nejbližších dnů a v pauze, kterou bude mít liga kvůli reprezentaci," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud