23. srpna 2017 • 19:09

Volejbalistky prohrály v baráži o mistrovství světa s Bulharskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České volejbalistky si v baráži o postup na mistrovství světa připsaly druhou prohru. Bulharsku podlehly 1:3 po setech 25:18, 24:26, 16:25 a 21:25. Po druhé porážce v rotterdamském turnaji jim zůstala už jen teoretická naděje na účast na šampionátu.


Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera přehrály soupeře pouze v úvodním setu. Po nezvládnuté koncovce dramatické druhé sady už české hráčky za Bulharskem herně zaostávaly.

"Soupeře jsme set a půl drželi v tlaku. Bohužel na konci druhého setu rozhodlo několik nepřesností. Bulharky se dostaly do herního rytmu a zaslouženě vyhrály," uvedl po utkání Pommer, který po nevydařeném úterním duelu s Belgií sáhl v základní sestavě ke dvěma změnám. Na místě smečařky nastoupila poprvé po zranění Helena Havelková místo Andrey Kossányiové a na bloku dostala od začátku zápasu přednost Barbora Purchartová před Veronikou Struškovou.

Češky vstoupily do zápasu s větší agresivitou. Důraznější hrou soupeřky v prvním setu jednoznačně předčily a umožnily jim uhrát jen 18 bodů. Protivník se z útlumu ve druhém dějství probral, oba týmy se střídaly ve vedení, klíčovou koncovku druhého setu ale zvládly lépe Bulharky.

"K zápasu jsme přistoupily dobře, začaly jsme podle taktického plánu z porady. První dva sety to byl vyrovnaný zápas a rozhodovaly maličkosti. Často máme problém, kdy nám soupeř odskočí o tři body. Stále s tímto nedostatkem zápolíme," řekla kapitánka týmu Aneta Havlíčková, která vybojovala 22 bodů.

Výkon českých volejbalistek postupně uvadal. Jejich hra ztrácela jistotu, Bulharky se prosazovaly útočnějším pojetím a jistější obranou na síti. Pommer ještě zkoušel v závěru výkon svých svěřenkyň oživit střídáním, ale ani tento tah ke zvratu nevedl.

"Bojovaly jsme, co to šlo. Já jsem za tým spokojená, jakým způsobem k utkání přistoupil. Pořád pokračujeme dál, ještě máme před sebou tři zápasy. Jsou stejně důležité a zkusíme udělat maximum. Uvidíme, jak to na konci dopadne," dodala Havlíčková.

Ve třetím utkání v Rotterdamu se české reprezentantky střetnou ve čtvrtek od 19:30 s domácím Nizozemskem. Z šestičlenné baráže postoupí na šampionát, který se bude hrát příští rok v Japonsku, dva týmy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud