23. srpna 2017 • 19:25

Čeští hokejisté zahájili sezonu prohrou v přípravě se Slovenskem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté vstoupili do olympijské sezony porážkou 0:2 se Slovenskem. V přípravě v Třinci se o branky postarali útočníci Matej Paulovič a Patrik Svitana. Domácí tým gólmana Branislava Konráda nepřekonal a kanadský kouč Craig Ramsay si mohl užít vítěznou premiéru na slovenské lavičce. Odveta se hraje ve čtvrtek od 17:00 v Žilině.


Slovensko se v 61. vzájemném zápase radovalo ze 14. výhry. Češi, kteří měli v sestavě 13 nováčků, podlehli bývalému federálnímu partnerovi po čtyřech úspěších za sebou, poprvé od 20. dubna 2013. Tehdy prohráli v Bratislavě v duelu Euro Hockey Challenge 0:3.

Český tým byl v úvodu aktivnější a největší šanci měl ve čtvrté minutě David Kaše. Jeho střelu ale Konrád vyrazil. Slovensko z první příležitosti udeřilo: po chybě české defenzivy ujel Paulovič a blafákem do forhendu překonal debutujícího Bartošáka.

Jandačův tým měl nadále převahu, ale neuspěli Straka, Vojtěch Tomeček ani Kaše. Při Černákově vyloučení předvedl sólo Šulák, ale s bekhendovým zakončením také ztroskotal na slovenském gólmanovi. Vyrovnat se nepodařilo už při plném počtu hráčů na ledě dorážejícímu Šťastnému ani osamocenému Kašemu. Stav se nezměnil při trestu domácího Hermana ani před pauzou při Zagrapanově vyloučení.

Ve druhé části už byli Slováci aktivnější i v ofenzivě, ale Bartošák chytal podobně jako Konrád spolehlivě. Nebezpečnější ale byli nadále Češi. Straka, Kaše ani Pavel Musil však jednobrankovou ztrátu nesmazali. Zvýšit mohl v polovině utkání Macík, jenž však zblízka minul.

Na druhé straně neměl při Tyborově vyloučení přesnou mušku Straka. Při Hudáčkově pobytu na trestné lavici zamířil Pavel Musil do tyče Konrádovy branky. V závěru druhé dějství šel pykat David Musil a Bartošák svůj tým podržel, když se stihl přesunout a zabránit ve skórování slovenskému kapitánovi Nagyovi.

Začátek třetí třetiny patřil Slovákům, Bartošák ale zlikvidoval šance Kudrny a Sukeľa. Vzápětí nevyšla Hermanovi přihrávka před odkrytou branku na Uhra a z brejku nedotáhl únik Paulovič. Češi marně dobývali Konrádovu branku při Sukeľově trestu i v dalším průběhu. V závěrečné power play nezachytil puk na útočné modré čáře Šulák a Svitana potvrdil výsledek do prázdné branky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud