13. září 2017 • 15:32

Pardubický fanoušek, jenž hodil lahev na led, dostal pokutu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vyhlašování nejlepších hráčů obou týmů po úterním utkání 3. extraligového kola mezi hokejisty Pardubic a Chomutova doprovázel incident, při němž vedle hostujícího kapitána Michala Vondrky dopadla na led plná láhev. Přestože nedošlo ke zranění, pořadatelé hříšníka zajistili a předali policii, která ho potrestala pokutou.


Vedení Dynama dalo jasně najevo, že se od podobného chování fanoušků distancuje. "Jako klub jasně říkáme, že takové návštěvníky v naší hale vidět nechceme. Snahou nás všech je zkulturnění chování fanoušků během hokejových zápasů. Tento moment nás mrzí a chceme se touto formou omluvit hostujícímu kapitánovi, že se něco takového stalo," uvedl dnes v prohlášení předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Incident nezůstal bez odezvy. Pořadatelé krátce po něm zajistili dva mladíky ve věku 14 a 15 let, kteří byli následně předáni pardubické městské policii. "Pachatelem byl shledán starší z nich, strážníci mu uložili pořádkovou pokutu," sdělil její ředitel Rostislav Hübl.

Fanoušek podle všeho ventiloval svou frustraci po porážce 1:4, k níž navíc nejlepší hokejista uplynulé extraligové sezony Vondrka přispěl dvěma trefami a finální přihrávkou. Dynamu se navíc vůbec nezamlouvalo počínání sudích. "Ač může být výsledek utkání a rozezlenost fanoušků z něj nebo z jiných důvodů jakákoliv, tak takové jednání na žádný stadion nepatří," odmítl ale Salfický tyto aspekty jako polehčující okolnost.

Samotný Vondrka bral celou věc s nadhledem, i když ho mrzela. "Moc to nechápu. Nejsem zrovna konfliktní člověk, na něhož by někdo musel házet flašky. Ale je smutný, jestli to má někdo zapotřebí... Už hraju hokej dlouho, nebudu to řešit. Hlavní je, že mě to netrefilo," uvedl držitel bronzu z mistrovství světa 2012.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud