13. září 2017 • 21:29

Přerov, České Budějovice a Kladno zůstávají v 1. lize bez ztráty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Českých Budějovic porazili ve šlágru 2. kola první ligy pražskou Slavii 5:1 a usadili se na druhém místě tabulky. O skóre je první Přerov, jenž zvítězil v Kadani vysoko 9:1. Plný počet bodů má po dvou odehraných zápasech také třetí Kladno, které vyhrálo ve Frýdku Místku 3:0.


V úvodním kole druhé nejvyšší soutěže se týmy českobudějovického Motoru i Slavie prosadily každý pětkrát a útočný hokej se čekal i od vzájemného střetnutí. To nakonec sebejistě ovládli Jihočeši, kteří zvítězili o čtyři branky.

K zisku cenné výhry vykročil jeden z hlavních favoritů první ligy na sklonku první třetiny, kdy udeřili Martin Heřman s Filipem Vlčkem, pro něhož to byla už třetí trefa v sezoně. V dalším průběhu utkání přidali další góly Tim Crowder s Martinem Novákem, za hosty zaznamenal čestný úspěch Zdeněk Kubica. Souboji přihlíželo 6282 diváků.

Šest bodů má i Kladno, které po těsné výhře nad Kadaní uspělo i ve Frýdku-Místku. O výhře rozhodli Rytíři ve druhé třetině, kdy skórovali Matěj Pekr s letní posilou Johanem Lorrainem. Švédský útočník navíc v závěru pečetil vítězství trefou při power play do prázdné branky.

Na rekordní výhře sezony se v dresu Přerova nejvíce podílel v Kadani zkušený útočník Milan Procházka, který vstřelil hattrick a celkem si v utkání připsal pět kanadských bodů. Hned pět gólů Zubrů padlo v přesilových hrách.

Na výhru za tři body naopak stále čekají Karlovy Vary, jež po domácím vítězství nad Frýdkem-Místkem 2:1 v prodloužení prohrály na ledě nováčka ze Vsetína 2:3 v prodloužení. Energie, která letos po dvaceti letech opustila extraligu, sice vedla Na Lapači 2:0, slibný náskok ale neudržela a nakonec se musela spokojit jen s jedním bodem. V čase 64:16 o tom rozhodl Radim Kucharczyk, jenž si v duelu připsal také asistenci.

Benátky nad Jizerou zdolaly doma Litoměřice 5:4 po samostatných nájezdech a velký podíl na tom měl obránce Petr Kolmann, který vstřelil hattrick. Bez bodu zůstávají vedle poslední Kadaně také Třebíč a Prostějov. Třebíč doma podlehla Ústí nad Labem 3:6 a Prostějov na vlastním ledě prohrál s Litoměřicemi 1:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud