19. září 2017 • 12:51

Volejbalistky KP Brno po třetím místě v extralize přebudovaly tým

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalistky KP Brno po třetím místě v uplynulém ročníku extraligy zcela přebudovaly hráčský kádr i realizační tým. Do celku slovenského trenéra Marka Rojka zamířilo osm posil, z toho polovinu tvoří cizinky. První vážnější herní prověrkou nového kádru bude od pátku do neděle turnaj Grand Prix Brno, ve kterém se představí slovinský mistr Branik Maribor, pátý tým německé bundesligy Postupim a vicemistr Maďarska Vasas Budapešť.


"Ke změnám v kádru jsme sáhli kvůli změně stylu. Měli jsme v našich výkonech hodně chyb, naše hra byla nestabilní. Po sezoně jsme si vyhodnotili pozice, se kterými jsme byli nespokojeni, a snažili jsme se je posílit," uvedl na dnešní tiskové konferenci Rojko.

Do Brna zamířily ze Slovenska nahrávačka Ivana Zburová a univerzálka Nikola Pištěláková, brazilská smečařka Flavia De Assisová a slovinská smečařka Mojča Peneová. Doplnily je blokařky Kristýna Boulová, Klára Vyklická, Lenka Podrázská a libero Nikola Vaňková.

Vedle extraligy čeká Brňanky také start v Poháru CEV, do kterého vstoupí až 12. prosince. Jejich soupeřem bude poražený tým z kvalifikace o Ligu mistryň, v němž se utkají Plovdiv s finským Salem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud