19. září 2017 • 13:41

Posílené basketbalistky KP Brno mají opět medailové ambice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistky KP Brno posílené o zkušené pivotky Ilonu Burgrovou a Editu Šujanovou a s novým trenérem Davidem Zdeňkem vstoupí do ligy s medailovými ambicemi. V letní přestávce klub výrazně obměnil kádr, který opustily zahraniční opory s výjimkou slovenské reprezentantky Veroniky Remenárové.


"Chceme dát více prostoru českým hráčkám, což by mělo být i ku prospěchu českého basketbalu," řekl na dnešní tiskové konferenci předseda klubového představenstva Richard Foltýn.

Vedle Burgrové se Šujanovou do Brna zamířila šestatřicetiletá křídelní hráčka Milena Prokešová z Trutnova i s manželem Pavlem, který je asistentem trenéra a současně má na starost kondiční přípravu. Dalšími posilami jsou nahrávačka Gabriela Andělová, Monika Verlíková, Ludmila Dudáčková a Barbora Holubová.

Burgrovou do Brna nalákala právě přítomnost Šujanové a Prokešové. "Jsme tři veteránky, které chtějí rozdávat basketbalovou radost," uvedla Burgrová, která v Brně hostuje z USK Praha. "Čeká mě poslední sezona v kariéře. Po ní už budu mít jiné priority. Chtěla bych založit rodinu," dodala bývalá reprezentantka.

"Chceme se prezentovat rychlým a agresivním basketbalem. Vzhledem k minulé úspěšné sezoně a novým posilám jsou naše ambice opět se umístit mezi nejlepšími třemi týmy. Cenné zkušenosti nám přinese i start v Eurocupu," poznamenal trenér Zdeněk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud