19. září 2017 • 22:35

Bayern porazil Schalke, Brémy s Čechy remizovaly ve Wolfsburgu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté mistrovského Bayernu Mnichov v pátém kole německé ligy vyhráli na hřišti Schalke 3:0 a poskočili do čela tabulky o dva body před Dortmund. Ten má ale k dobru středeční zápas v Hamburku. Brémy, za které nastoupili i čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie, ve Wolfsburgu remizovaly 1:1 a dál zůstávají bez vítězství.


Bayern měl od začátku převahu a ve 25. minutě otevřel skóre. Naldo zahrál v pokutovém území rukou a penaltu proměnil kanonýr Robert Lewandowski. Za čtyři minuty zvýšil James Rodríguez, jenž se trefil poprvé po letním příchodu na hostování z Realu Madrid. Čtvrt hodiny před koncem přidal třetí gól hostů Arturo Vidal.

Brankář Brém Pavlenka poprvé inkasoval v 28. minutě, kdy ho zblízka překonal Divock Origi. V 56. minutě vyrovnal hlavou Fin Bartels a Werder v závěru sahal po vítězství, ale Gebre Selassie nejprve trefil tyč a později mu patičku na brankové čáře chytil gólman Koen Casteels.

Augsburg se záložníkem Janem Morávkem v základní sestavě doma porazil druhý tým uplynulé sezony Lipsko 1:0 a posunul se na třetí příčku neúplné tabulky. Utkání rozhodl už ve čtvrté minutě Michael Gregoritsch.

Nováček Stuttgart venku prohrál i třetí zápas v sezoně, tentokrát 0:2 s Mönchengladbachem. Ve druhém poločase skóroval ze hry a z penalty Brazilec Raffael.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud