20. září 2017 • 16:24

Obránce Mojžíš zamířil z Liberce na hostování do Pardubic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Tomáš Mojžíš míří z Liberce na hostování do konce sezony do Pardubic. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 2010 se vrací do klubu, v kterém v mládežnických kategoriích vyrůstal, ale v extralize za něj nastoupil jen krátce na startu sezony 2014/15.


"Rozhodně nás nenechává klidným start do nové sezony. Rozhodli jsme se po poradě s trenéry posílit naši defenzivu. O návrat Tomáše Mojžíše do Pardubic jsme hodně stáli a jsme rádi, že se nám to po domluvě s Libercem podařilo do konce sezony," uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

"Získáváme do našich řad zkušeného a defenzivně laděného obránce. Spoléháme se na něj, že nám v letošní sezoně výrazně pomůže," doplnil Salfický. Dynamo, které se v minulé sezoně zachránilo v extralize až v baráži, je po pěti kolech nového ročníku se třemi body předposlední.

Mojžíš se narodil v Kolíně a v Pardubicích hrál až do juniorky, z které v roce 2000 zamířil do zámořské WHL. Po angažmá i v NHL, AHL, KHL, Finsku i Švédsku a krátkém pobytu v pražské Spartě v roce 2014 sehrál za Pardubice šest utkání a připsal si dva body za gól a asistenci. Pak odešel na rok a půl do TPS Turku a následně do Liberce, s kterým loni získal titul a letos stříbro.

"V Liberci odvedl velký kus práce a je bezpochyby podepsán pod úspěšnými sezonami Bílých Tygrů v uplynulých dvou letech. Aktuálně však chceme ještě více sázet na naše mladé beky, kteří by měli dostávat více prostoru," uvedl sportovní ředitel a trenér Liberce Filip Pešán.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud