20. září 2017 • 18:58

Dukla po třech letech opět vypadla z poháru s Domažlicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Dukly Praha vypadli ve 3. kole domácího poháru po prohře 2:3 na hřišti třetiligových Domažlic. Jsou tak po Brnu a Bohemians 1905 třetím celkem z nejvyšší ligové soutěže, který v MOL Cupu předčasně končí.


Ostatní ligové celky dnes do osmifinále postoupily včetně Sparty, která vyhrála na hřišti druholigového Znojma 1:0 gólem Bogdana Vatajelua. Slavia vyřadila jiný druholigový tým Třinec po výhře 5:1, poté co skóre otočila ve druhé půli brankami Halila Altintopa, Michala Frydrycha, Jana Sýkory a dvěma zásahy Tomáše Necida.

Dukla dala vzpomenout na tři roky starý nezdar, kdy právě s Domažlicemi vypadla už ve 2. kole. Tentokrát vedla gólem Ostojiče, ale domácí po změně stran dvěma rychlými brankami skóre otočili. Holenda sice v 64. minutě srovnal, jenže vzápětí se podruhé v utkání trefil Mužík a zařídil Domažlicím cenný skalp.

"Se vší úctou k Domažlicím, které hrály skvěle a výsledek si zasloužily, jsme ale my měli podat takový výkon, abychom zvládli postoupit. Pro nás je to ostuda," připustil trenér Dukly Jaroslav Hynek pro klubový web. "Nebyl to výkon hodný prvoligového týmu. Začali jsme hrát prakticky až poté, co jsme prohrávali. Nasekali jsme tolik chyb, které soupeř dokázal využít, že si Domažlice zasloužily postoupit. To je pro nás smutné konstatování," dodal.

Dál jde naopak Sigma Olomouc po hladké výhře 8:0 nad divizními Živanicemi. Po dvou gólech dali Moulis a Hála. Osm branek nastřílel také druholigový Hradec Králové do sítě třetiligového HFK Olomouc. Hattrickem se na výhře 8:1 podílel Žondra.

Trable měl Liberec, který třetiligovému Hodonínu nedokázal v normální hrací době dát gól. Trápení však na konci první části prodloužení ukončil Pulkrab a Liberec v druhé patnáctiminutovce přidal další tři branky. Trefili se Hybš, Folprecht a znovu Pulkrab.

"Bohužel se nám dlouho nedařilo vstřelit branku, šance jsme neproměnili. Postupem času se stupňovala euforie domácích a my jsme začali být neklidní, kazili jsme a hlavně jsme byli neškodní v pokutovém území. Zápas tedy došel až do prodloužení, ve kterém jsme sice čtyřikrát skórovali, ale celkově by náš výkon měl být kvalitnější a jednoznačnější," řekl liberecký kouč Jindřich Trpišovský.

Těžkosti měl i Jablonec, který doma prohrával s Žižkovem po penaltě Podrazkého. Po změně stran však vyrovnal Masopust a postup ligového favorita zařídil tři minuty před koncem nejlepší ligový střelec Tecl.

Poslední tým prvoligové tabulky Jihlava si mírně zlepšila náladu postupem přes druholigový Sokolov. Těsnou výhru 1:0 vystřelil po hodině hry Novotný.

Bez problémů postoupily Karviná a Mladá Boleslav. Zatímco Karvinští přehráli třetiligovou Kroměříž na jejím hřišti 4:0, Mladá Boleslav doma zdolala exligovou Příbram 3:0. Dvěma góly k tomu přispěl Magera, prosadil se také Vukadinovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud