20. září 2017 • 20:17

Sparta po těsné výhře ve Znojmě postoupila v poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sparty postoupili do osmifinále domácího poháru MOL Cupu, druholigové Znojmo však na jeho hřišti porazili jen 1:0 a v závěru se strachovali o vítězství. O jediný gól se postaral rumunský záložník Bogdan Vatajelu svým prvním zásahem v dresu Sparty.


"Splnili jsme povinnost, všechny ligové mančafty to říct nemůžou. Samozřejmě, my jsme Sparta a měli bychom vyhrávat přesvědčivě, ale postup bereme," řekl Josef Šural, který vedl Spartu s kapitánskou páskou.

Trenér Andrea Stramaccioni po prohraném ligovém derby se Slavií udělal v sestavě hodně změn. Šanci dostali Štetina, Civič, Mavuba, Plavšič či Vatajelu. A právě rumunský krajní hráč byl klíčovou postavou utkání.

Ve 26. minutě prodloužil centr Šural, míč se dostal k Vatajeluovi, ten se zasekávačkou zbavil obránce a poslal Spartu do vedení. Již předtím domácího gólmana vystrašil z přímého kopu Mareček.

Jenže po vstřeleném gólu Sparta polevila a ukazovala, že není v ideální formě. Ve druhé půli bylo výrazně aktivnější Znojmo. Teplého vychytal brankář Dúbravka, Javůrka na poslední chvíli zastavil při brejku Mandjeck jen za cenu žluté karty a Znojemští se v závěru dožadovali i penalty po stažení Lacka, ale sudí nechal pokračovat ve hře. V posledních vteřinách se dostával do obrovské šance Mešaninov, ale nezpracoval si dlouhý pas.

"Začali jsme dobře, drželi balon a dali brzo gól. Pak jsme ale přestali hrát, postupně se vytráceli a míč měli na kopačkách čím dál méně," hodnotil Šural. "Znojmo nemělo co ztratit. Když to přeženu, kdyby dostali ještě dva góly, mohlo by jim to být jedno. Vsadili všechno na útok, byli důrazní, nepříjemní a odvedli velmi dobrý výkon," pochválil soupeře Šural.

"První poločas jsme odehráli tak, jak jsme se připravovali. Hru jsme kontrolovali, drželi jsme míč a měli i nějaké šance. Ve druhém poločase jsme si možná mysleli, že už je po zápase. To ale není pravda, když zápas trvá devadesát minut. Poslední čtvrthodinu nám soupeř dělal problémy," připustil Stramaccioni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud