21. září 2017 • 11:33

Následky hurikánu v dějišti MS znát nejsou, potvrdil Podrazil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Veslařský areál v Nathan Benderson Parku na Floridě zasáhl před deseti dny hurikán Irma, program mistrovství světa to však nepoznamená. V dějišti vrcholné akce roku již od pondělí trénují i čeští reprezentanti a podle Lukáše Helešice a Jakuba Podrazila, posádky dvojky bez kormidelníka, američtí organizátoři stihli vše potřebné včas připravit.


"Vypadá to, jako by tu žádný hurikán nebyl. Navíc lidé jsou opravdu příjemní a to, že zde byl nějaký hurikán, na sobě nedávají vůbec znát," uvedl Podrazil pro ČTK.

Pořadatelé hned po přírodní katastrofě potvrdili, že se MS uskuteční v původní podobě. Hurikán naštěstí v této části Floridy neřádil tak silně, jak se předpokládalo. "Byl to malý zázrak. Hurikán zeslábl, a i když oko hurikánu letělo přímo nad závodištěm, tak je vše v pořádku," řekl předseda Českého veslařského svazu Dušan Macháček.

V USA se světový šampionát uskuteční poprvé od roku 1994, kdy se závodilo v Indianapolis. Nový floridský areál bude hostit vrcholnou akci premiérově. "Je to obrovské závodiště. Největší, co jsem kdy viděl," prohlásil Podrazil. Pořadatelé areál navíc stále postupně upravují. "Dodělávají maličkosti. Například jedeme na trénink místy, kde nic není, a když se vracíme, už je tam plot," uvedl Podrazil.

Češi bydlí nedaleko areálu, což je výhoda. "Jsme ubytovaní asi deset minut od areálu a máme půjčeného chevroleta, do kterého se vejde třináct lidí. Alespoň tak zapadneme mezi ostatní americká auta," pousmál se pětadvacetiletý veslař pražské Dukly.

Helešic s Podrazilem se budou na MS snažit vylepšit sedmé místo z loňských olympijských her v Riu. "Celá příprava proběhla bez komplikací. Vše, co bylo napsáno na tréninkovém plánu, bylo splněno," pochvaloval si Helešic, jenž stejně jako Podrazil věří, že se do nedělního prvního startu posádka plně aklimatizuje a zvykne si na na teplo a vysokou vlhkost vzduchu. "Zvládneme to," prohlásil Helešic.

Čeští reprezentanti obsadili na letošním mistrovství Evropy v Račicích čtvrté místo a uspět chtějí i ve světové konkurenci. "Chceme do Top 6, tedy do finále. A samozřejmě, pokud to vyjde, tak se s tím nespokojíme, nezalekneme se soupeřů a zkusíme to posunout dál," dodal Helešic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud