21. září 2017 • 12:04

Trenér fotbalistů Dinama Záhřeb skončil zmlácený v nemocnici

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Dinama Záhřeb, současného lídra chorvatské fotbalové ligy, skončil ve středu večer v nemocnici poté, co ho před jeho domem přepadla dvojice pachatelů. Někdejšího pětinásobného mistra země Marija Cvitanoviče, který se záhřebského týmu ujal letos v červenci, začali maskovaní útočníci beze slova mlátit tyčemi, když vystupoval z auta. Jak píše server jutarnji.hr, oba utekli, když Cvitanovič dokázal dosáhnout na klakson svého vozu a začal troubit o pomoc.


Útok přišel jen pár desítek minut poté, co se hráči Dinama vrátili ze zápasu Chorvatského poháru s divizním týmem Borac Imbriovec, ve kterém jasně zvítězili 6:0. Při útoku, po jehož pachatelích, ale i motivu, policie zatím marně pátrá, utrpěl Cvitanovič zlomeninu předloktí a řadu podlitin.

Napadení Cvitanoviče je za poslední měsíc už druhým podobným útokem na vysoce postaveného představitele chorvatského fotbalu. Koncem srpna byl při odchodu ze hřbitova v bosenském Tomislavgradu postřelen bývalý šéf Dinama Zdravko Mamič. Podle informací médií na kontroverzního funkcionáře zaútočili dva muži a zasáhli ho do nohy. Mamič, jenž v Chorvatsku čelí podezření ze zpronevěry, korupce a daňových úniků, vyvázl jen s lehčím zraněním.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud