21. září 2017 • 19:56

Třinec v závěru zlomil Liberec třemi góly a doma je stoprocentní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince zlomili třemi góly v třetí části předehrávku 6. kola extraligy s Libercem a po výhře 5:2 se bodově dotáhli na vedoucí Chomutov. Střelcem vítězného gólu byl v 45. minutě Jiří Polanský, který tak Ocelářům i v třetím domácím utkání sezony zajistil plný bodový zisk. Slezané proti Severočechům zvítězili teprve podruhé z posledních devíti utkání.


Neoblíbený soupeř Ocelářům připomenul tristní bilanci vzájemných zápasů v posledních dvou letech už po třech střídáních. Extřinecký útočník Jašek poslal puk před bránu a Dlouhý dal ranou bez přípravy po 123 minutách první venkovní gól Bílých Tygrů v sezoně.

"Přesně takhle jsme chtěli začít. Bohužel Třinec rychle srovnal, i když jsme věděli, že Marcinko je v přesilovkách nebezpečný, ale trefil to pěkně," řekl Adam Dlouhý.

Domácí těsně předtím propásli velkou šanci, když Irgl trefil Willův beton, ale i tak brzo ztrátu dorovnali. Kanonýr Marcinko dokázal, že je v úvodu sezony ve velké střelecké pohodě, v přesilovce si z levého křídla sjel před branku a ranou pod horní tyč dal sedmý gól v ročníku.

Přestože se pak hrálo ve svižném tempu oboustranně zajímavé utkání, na góly se čekalo až do druhé třetiny. Liberci mohl vrátit vedení Bakoš, ale po kombinaci s Jánošíkem při hře pět na čtyři minul příklepem prázdnou bránu.

Sotva se Třinec vrátil do pěti, pláchl Adamský a parádním blafákem si vychutnal Willa. "Věděl jsem dlouho dopředu, co udělám. On možná spíše čekal střelu, ale potáhl jsem si ho do strany a nestihl už proti tomu zareagovat tak, aby to chytil," popsal gólovou akci útočník Martin Adamský.

Liberec ke konci druhé dvacetiminutovky přitlačil a vyrovnal z akce, která zprvu vypadala dost nenápadně až kostrbatě. Ale Pyrochta ji v závěru vyšperkoval parádní zadovkou na Bakoše, který v 39. minutě zblízka překonal Hrubce.

Utkání bylo jako na houpačce. Na libereckou stranu ho mohl naklonit Lakatoš, ale ve 43. minutě ze sóla vyprášil jen Hrubcův plastron. A tak se radovali Třinečtí: Rothova střílená přihrávka od modré čáry našla v 45. minutě hůl Polanského, který puk z brankoviště jen přesměroval do sítě. "Bylo to vyrovnané utkání, které pak rozhodly naše chyby a gól do prázdné brány. Neprosadili jsme navíc se z přesilovek, což byl další důležitý faktor," prohlásil liberecký obránce Filip Pyrochta.

Oči měl i další Rothův pas z 57. minuty. Tentokrát proti němu jenom nastavil hůl Svačina a bývalým spoluhráčům dal definitivní mat. Libereckou porážku zpečetil v power play znovu po Rothově asistenci do prázdné brány Martin Růžička, který hrál 500. zápas v extralize. Bílí Tygři tak ani napotřetí venku nebodovali.

"Z takhle ubojovaného vítězství musíte mít velkou radost. Liberec je špičkové mužstvo, ale v třetí třetině jsme ho dokázali udolat. Byli jsme důslední před brankou a dali jsme dva góly," řekl Adamský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud