21. září 2017 • 20:45

Hokejisté Barinka a Gernát rozvázali smlouvy se Spartou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejoví obránci Michal Barinka a Martin Gernát definitivně skončili v pražské Spartě. Oba se s týmem nepřipravovali už od července a nyní po dohodě rozvázali s klubem smlouvy. Uvedly to oficiální stránky Sparty.


"Předčasné ukončení smlouvy je vždy nepříjemná záležitost pro obě strany, nicméně v obou případech probíhala jednání bez problémů a jsme rádi, že došlo k dohodám," uvedl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Třiatřicetiletý Barinka přišel do Sparty před třemi roky z Vítkovic. V uplynulé sezoně mistr světa z roku 2010 sehrál v extralize 40 utkání včetně play off a připsal si tři asistence. V Lize mistrů při cestě Pražanů do finále zaznamenal v deseti duelech gól a přihrávku.

"Po vzájemné dohodě došlo k ukončení mojí smlouvy a rád bych poděkoval fanouškům za podporu a Spartě za možnost působit v klubu s takovou tradicí," prohlásil Barinka, který má na kontě i 34 zápasů v NHL za Chicago. Krátce působil také ve Švýcarsku v Bernu a Fribourgu i v KHL v Jaroslavli.

O devět let mladší Slovák Gernát přišel do Sparty loni poté, co v sezoně 2015/16 hrál v nižší zámořské AHL v Bakersfieldu a San Diegu. V 45 duelech za Spartu v české nejvyšší soutěži si připsal 14 bodů za čtyři branky a deset asistencí. V Lize mistrů dal ve 12 utkáních dva góly. Přes nejisté angažmá si v srpnu zahrál ve dvou duelech za slovenskou reprezentaci v Třinci a Žilině proti Česku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud