22. září 2017 • 10:00

Sparta se chystá výtržníkům z derby zakázat vstup na stadion

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení fotbalové Sparty je připraveno zakázat vstup na stadion výtržníkům, kteří během derby se Slavií napadli jiného fanouška. Čeká jen na identifikaci osob od policie. Navíc plánuje vylepšit bezpečnostní opatření na stadionu.


"AC Sparta Praha jednoznačně odsuzuje násilí, ke kterému došlo v sektoru našich fanoušků v průběhu derby. Napadením vlastních příznivců překročila část radikálních fanoušků jakékoli akceptovatelné meze," stojí v prohlášení klubu na oficiálním webu. "Jsme si vědomi, že toto chování se netýká všech "ultras", jejichž podpory a vztahu ke klubu si jinak vážíme. Násilí na stadionech však nelze tolerovat," dodala Sparta.

Proto hodlá využít možnosti zákazu vstupu na stadion. "Věříme, že Policie ČR v krátké době identifikuje konkrétní agresory, pro které už na stadionu Sparty nebude místo. Současná právní úprava nám dává možnost udělit pachatelům zákaz vstupu na náš stadion. Jsme připraveni této možnosti využít," prohlásila Sparta.

Klub tak reagoval na událost z derby, kdy někteří členové tvrdého jádra ultras Sparty napadli jiného fanouška údajně za to, že vyjádřil nesouhlas s jejich protestem vůči vedení Sparty a trenérovi Andreovi Stramaccionimu a chtěl podporovat hráče na hřišti.

Na nedělní duel s Teplicemi chystá Sparta přísnější bezpečnostní opatření včetně zvýšení počtu členů pořadatelské služby. Klub zároveň na stadionu modernizuje kamerový systém, který má zásadně zlepšit možnost identifikace osob, a plánuje další investice do bezpečnosti.

"Stadion Sparty patří k nejbezpečnějším v České republice. A musí to tak i zůstat. Bezpečnost diváků na utkáních je pro nás absolutní prioritou. Podle toho budeme k celé věci přistupovat," ujistila své příznivce Sparta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud