22. září 2017 • 21:53

Bartošák: Když hrajeme svoji hru, dokážeme porazit každého

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dobrý vstup do sezony potvrdili hokejisté Vítkovic, když jako první ze soupeřů Chomutova zvedali po skončení zápasu ruce vítězně nad hlavu. Díky výhře 2:1 v prodloužení nebodovali Ostravané za úvodních šest kol jen při derby na ledě Třince, kde těsně prohráli 2:3. A i díky skalpu Pirátů narůstá také jejich sebevědomí.


"Šli jsme do zápasu s tím, že jsme byli loni prvním týmem, který dokázal porazit Kometu," připomněl gólman Patrik Bartošák ukončení stoprocentního rozjezdu pozdějšího mistra v 5. kole minulého ročníku, kdy Ridera vyhrála v Brně 1:0 po samostatných nájezdech.

"Letos jsme první, kdo dokázal porazit Chomutov, což nám určitě dodá nějaké sebevědomí do dalších zápasů a myslím, že dokážeme porazit každého, když hrajeme svoji hru. Myslím, že minimálně po té defenzivní stránce máme jeden z nejlepších týmů v extralize, takže když hrajeme zodpovědně z defenzivy, tak máme šanci přehrát každého," prohlásil Bartošák.

I když na něho šlo celkem 27 střel, neměl dnes na postu gólmana lehkou úlohu. Hned 13 jich totiž Chomutovští vyslali v první třetině. "Bylo naším úmyslem snažit se, abychom je moc nepouštěli do žádných šancí. Snažíme se hrát tak, abychom to nedopřávali žádnému soupeři. A když už je do šance pustíme, já jsem tam od toho, abych je vychytal. Zápas to není nejlehčí, když toho nemusíte zase tolik řešit, ale já jsem tam proto, abych kluky podržel, když to potřebují," uvedl čtyřiadvacetiletý gólman.

Kuriózně hned dvakrát čelili Ostravané přesilovce soupeře za posunutí branky, když obdrželi trest za zdržování hry. Poprvé byl za viníka označen sám Bartošák a hosté kvůli tomu museli na 48 vteřin dokonce do tří proti pěti, podruhé pykal obránce Peter Trška. "K tomu se nechci nějak moc vyjadřovat. V prvním případě to odpískali mně, ve druhém jsem neviděl, zda to Peter udělal schválně, nebo ne. Díval jsem se na druhou stranu a najednou byla brána venku," popsal Bartošák.

"Řeknu snad jen to, že dobře vím, že mě rozhodčí v tomto ohledu sledují a upozorňují mě na to. A já nejsem tak blbý, abych to pak dělal schválně. Jestli jim to přišlo úmyslné, s tím nic neudělám, je to jejich rozhodnutí, které musíme respektovat a ubránit oslabení, ale opakuji - nejsem tak hloupý, abych ve chvíli, kdy mě všichni sledují, schválně posunul branku," zdůraznil Bartošák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud