23. září 2017 • 00:00

Hokejový obránce Barinka bude hrát za Kometu Brno

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Michal Barinka se stal novou posilou mistrovské Komety Brno. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 působil uplynulé tři sezony v pražské Spartě, která s ním ale přestala počítat. Barinka s Pražany už od letní přípravy netrénoval a minulých dnech rozvázal kontrakt. S Kometou se začal už dnes připravovat.


"Jsem rád, že naše řady posílil takto zkušený obránce. Věřím, že nám pomůže," uvedl na oficiálních stránkách klubu majitel a hlavní kouč Komety Libor Zábranský.

Barinka v uplynulé sezoně sehrál v extralize 40 utkání včetně play off a připsal si tři asistence. Bývalý hráč Českých Budějovic a Vítkovic má na kontě i 34 zápasů v NHL za Chicago. Krátce působil také ve Švýcarsku v Bernu a Fribourgu i v KHL v Jaroslavli.

"Jsem strašně rád, že jsem dostal šanci hrát za Kometu. Brno je hokejové město, atmosféra na zápasech je neskutečná. Věřím, že si zahraji dobrý hokej a doplním perfektní partu v kabině," uvedl Barinka, který má v české extralize na kontě 437 zápasů. Nasbíral v nich 112 bodů za 32 branek a 80 asistencí.

"Minimálně půlku kluků znám, potkali jsme se buď v jiných klubech, nebo v reprezentaci. Myslím, že s adaptací nebude žádný problém," doplnil účastník tří mistrovství světa i olympijských her v Soči v roce 2014.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud