24. září 2017 • 14:52

Zapata rozhodl o výhře Sampdorie, na gól mu "namazal" bratranec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Sampdorie Janov si v šestém kole italské nejvyšší soutěže poradili s AC Milán 2:0 a zůstávají v novém ligovém ročníku neporažení. Sampdoria se dotáhla k dnešnímu soupeři na rozdíl jednoho bodu, navíc má zápas k dobru. Po bezbrankovém úvodním dějství rozhodla o výsledku branka kolumbijského útočníka Duvána Zapaty z 72. minuty.


Inter Milán udolal gólem z 88. minuty Janov. Stále se tak drží v závěsu za stoprocentní dvojicí týmů Juventus, Neapol, na které ztrácí ze třetího místa dva body. Vítězství Lazia ve Veroně zařídil dvěma góly a asistencí útočník Ciro Immobile. V souboji dvou posledních týmů tabulky uspělo na domácím hřišti Crotone, které porazilo Benevento 2:0. Svěřenci trenéra Marca Baroniho jsou stále bez bodu. Český obránce Crotone Stefan Simič sledoval celé utkání z lavičky.

Zapata využil chyby svého bratrance v milánském dresu Cristiána, jenž při snaze odhlavičkovat míč z pokutového území namazal janovskému střelci přímo před bezmocného Donnarummu. Vítězství domácích zpečetil v nastaveném čase střídající Álvarez, který se po pár vteřinách pobytu na hřišti prosadil křížnou střelou.

V souboji Interu s Janovem to přes množství šancí na obou stranách dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu. Největší šanci prvního poločasu měl na svědomí milánský Brožovič, jenž nastřelil tyč. Na druhé straně se zase několikrát vyznamenal brankář Handanovič.

Rozuzlení přišlo až v 88. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou D’Ambrosio. Hráči Interu v tomto ročníku skórovali už poosmé v poslední čtvrthodině. V nastaveném čase ještě hosté dostali dvě červené karty, výsledek se už ale nezměnil.

Hlavní postavou zápasu mezi Veronou a Laziem byl útočník římského celku Ciro Immobile. Italský střelec nejprve v 24. minutě otevřel skóre z pokutového kopu a těsně před pauzou přidal po slalomu mezi stopery druhou branku. Po změně stran navíc nezištnou přihrávkou našel Marušiče, jenž upravil na konečných 3:0.

Immobile dal v posledních pěti ligových duelech osm gólů a připsal si i tři asistence. I díky němu se Lazio drží na pohárových příčkách, Verona je naopak předposlední.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud