24. září 2017 • 18:09

Draci znovu zdolali Arrows o bod a jsou krok od obhajoby titulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draky Brno dělí v baseballové extralize jediná výhra od obhajoby mistrovského titulu. Také v druhém finálovém utkání porazili doma ostravské Arrows 3:2, třetí zápas se v Ostravě hraje v pondělí večer.



"Jsme extrémně spokojení, že v sérii vedeme. Rozhodovaly maličkosti a štěstí. Nepamatuji si, kdy naposled bylo finále takhle vyrovnané, mohli jsme prohrávat klidně 0:2," řekl Arnošt Nesňal, generální manažer Draků.

Oba týmy poslaly na nadhoz zahraniční esa: za hosty házel Joseph Goodman, dvacetinásobní šampioni Draci dali přednost Wesleymu Roemerovi. Oba potvrdili své kvality a na první doběh se čekalo až do čtvrté směny. V ní otevřeli skóre Brňané, když Petr Čech poslal odpalem pro bod Jakuba Hajtmara.

Ostrava dokázala najít recept na Roemera až v sedmé směně, kdy vyrovnala. V dohrávce mohli přidat druhý bod Draci, ale obrana hostů dobře přečetla hru a pokus o dvojitou krádež mety skončil autem.

I proto se utkání protáhlo až do nastavené směny, Draci v ní na kopec poslali Martina Schneidera. Arrows šli do vedení po odpalu Camerona Russe, ale zápas pak rozhodl Martin Červinka, který odpalem do levého pole dokázal stáhnout potřebné dva body.

Nálada v týmu Arrows zůstala i po druhé porážce bojovná. "Myslím, že na tom nejsme špatně. Uvědomujeme si, že hrajeme skvělý baseball, je to hodně vyrovnané, jde opravdu o jeden odpal. Prohry nebereme tragicky," řekl pálkař Tomáš Juněc. "Doma se nám hraje skvěle. Pálkařsky jsme na tom stejně jako Draci, nevidím tam žádný rozdíl. Důležité je provést maličkosti lépe," dodal.

Druhý zápas finále baseballové extraligy:

Draci Brno - Arrows Ostrava 3:2 (v 10. směně),
stav série 2:0.

Třetí zápas se hraje v pondělí od 19:00 v Ostravě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud