24. září 2017 • 18:45

Lacko: Titul je blízko, v Jaramě se stačí lehce "posnažit"

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Adam Lacko sice nedokázal v Le Mans s předstihem získat titul mistra Evropy, přesto z Francie odjížděl spokojený. Ze svého velkého náskoku v čele šampionátu totiž ztratil jen osm bodů, což považoval s ohledem na nevydařenou sobotu za velký úspěch. V neděli si ale připsal dvanáctou výhru v sezoně a za dva týdny v Jaramě mu k titulu stačí získat jen patnáct bodů. Za předpokladu, že jeho hlavní sok Jochen Hahn z Německa všechny čtyři jízdy vyhraje, což je prakticky vyloučené.


"V Jaramě mi stačí se v sobotu lehce posnažit a může být hotovo. Stačí dojet jen za ním a je hotovo. Teď už pojedu takticky," řekl Lacko, který si ale uvědomuje, že soutěžní víkend může být dlouhý. I s ohledem na zkušenosti z Le Mans. "Čím dříve to bude, tím lépe. Ale závody končí až poslední jízdou o víkendu," podotkl pilot týmu Buggyra. "V Le Mans jsem nakonec ztratil jen osm bodů, to je dobré. Na to, jak to strašně vypadalo v sobotu, super," oddechl si Lacko.

Přestože by byl rád, kdyby mohl začít slavit již v Le Mans, stále se snaží držet si maximální koncentraci. "Všichni se ptají, kdy to přijde, a gratulují, ale já říkám: 'Negratulujte. Počkejme, až to přijde.' Může se toho stát hodně a tady v sobotu jsme to viděli," podotkl Lacko. Psychický tlak si prý nepřipouští. "V sobotu mi všichni říkali, ať se uklidním, ale já nebyl psychicky rozhozený. Spíše naštvaný, že nevíme, co je s autem," řekl. Mechanici však vyměnili převodovku, na autě pracovali dlouho do noci a druhý den bylo vše již v pořádku.

Do Jaramy se Lacko těší již teď, čas mu rychle uteče. "V pondělí odpoledne přijedeme domů, čekají mě nějaké povinnosti, práce a další týden už se letí. Týden uteče jako voda," řekl Lacko, jemuž se okruh nedaleko Madridu líbí. "Jaramu mám rád, je to pěkný starý okruh. Je tam hezký nájezd do kopce, taková srdcovka. Těším se tam," řekl Lacko.

Předpokládá, že Hahn se spíše než na boj o titul bude soustředit na udržení druhého místa. Třetí Maďar Norbert Kiss na něj totiž ztrácí jen šestnáct bodů a čtvrtá Stephanie Halmová z Německa třicet. "Když pojedeme hlavou, stačí nám málo. Divočina bude Hahn, Kiss, Stefi," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud