24. září 2017 • 19:32

Jihlava gólem v nastavení doma zdolala Ostravu 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jihlavy v osmém kole první ligy doma porazili Ostravu 2:1 gólem Jakuba Fulneka ze třetí minuty nastavení. Vysočina opustila sestupové pásmo, naopak nováček Baník posedmé za sebou nezvítězil a klesl na předposlední místo tabulky.


"Dokázali jsme otočit utkání, s tím je velká spokojenost. Vítězství je o to cennější, že jsme ho dosáhli brankou v závěru utkání," řekl trenér Jihlavy Ivan Kopecký. "Hráči v rámci možností podali velmi dobrý výkon. Utkání nebylo jednoduché," dodal.

Ostrava byla v úvodu lepším týmem, gólman Vašek musel zasahovat jen v první minutě proti střele Fulneka z hranice vápna. Jihlava stejně jako v minulém duelu v Jablonci prohrávala po brance z pokutového kopu. Ten ve 21. minutě po faulu kapitána Vaculíka proměnil Brazilec De Azevedo.

"Myslím si, že do utkání jsme měli dobrý vstup a vytvořili si situace, ze kterých se dala dát branka, ale ta nakonec padla na druhé straně, což byla taková rána. Už se proti nám kopala pátá penalta, která nevím, jestli byla," konstatoval Kopecký.

S Baníkem přicestovaly asi dvě stovky fanoušků, kteří původně na Vysočinu neměli cestovat kvůli disciplinárnímu trestu, nakonec jim ale byl výjezd umožněn. Ostravští příznivci svému týmu vytvořili takřka domácí prostředí. Gól oslavili dělbuchem a v druhém poločase ve svém sektoru zapálili několik světlicí.

Domácí mohli srovnat už deset minut před koncem prvního poločasu, ale Zoubeleho střelu vytáhl Vašek na rohový kop. Z něj už ale Jihlava ve 37. minutě udeřila. Po centru Vaculíka vstřelil svůj třetí gól v ligové sezoně Lotyš Ikaunieks.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal v hostujícím dresu uzdravený Baroš, ale k vážnější příležitosti se na hrotu útoku nedostal. "V druhém poločase jsme domácí do 80. minuty dokázali dostat pod tlak, ale v posledních minutách už to byla taková vabank hra," uvedl kouč Ostravy Radim Kučera.

Slušnou příležitosti na změnu skóre si vypracoval jihlavský Vaculík, který nepovedeným centrem trefil břevno ostravské branky. Až v poslední nastavené minutě rozhodl o triumfu Vysočiny Fulnek dorážkou do prázdné brány po závaru v šestnáctce.

"Gól v 93. minutě mě strašně štve, přišli jsme tím o bod. Těsně před tím jsem měli velkou šanci Hrubým, který šel sám. Byl to pro nás trest, protože ten výsledek mohl být opačný," litoval Kučera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud