24. září 2017 • 22:14

Cyklokrosařka Nash skončila v druhém závodu SP v USA šestá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká cyklokrosařka Kateřina Nash v druhém závodu Světového poháru ve Waterloo na výhru z úvodního dílu nenavázala a dojela šestá. Vítězství dnes v USA oslavila mistryně světa Sanne Cantová z Belgie, bronzová žena z předchozího závodu, a ujala se vedení v průběžném pořadí seriálu.


Druhé místo vybojovala stejně jako před týdnem domácí Kaitlin Keoughová. Třetí skončila další Američanka Ellen Nobleová, která v závěrečném boji o stupně vítězů přespurtovala obhájkyni celkového prvenství v SP Sophii de Boerovou z Nizozemska.

Devětatřicetiletá Nash se od počátku závodu pohybovala ve vedoucí skupině, v horkém počasí se však na prašné trati nevyhnula pádu a Cantová postupně navyšovala náskok. Při nájezdu do posledního kola vedla už o 17 sekund a výhru si s přehledem pohlídala. Česká reprezentantka na ni ztratila půl minuty.

"Katku dnes lehce svazoval dres vedoucí jezdkyně Světového poháru. Hned po startu přišlo první zaváhání, další při výměně kola v depu a následujícím pádu. To ji nakonec stálo dost sil, i když bylo vidět po dojetí čela závodu přebytek energie. Nic se ovšem neděje, to se občas stane i nejlepším. Katka si dnes prostě nevybrala svůj den," uvedl reprezentační trenér Petr Dlask na webu cyklokros.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud