25. září 2017 • 18:29

Petrohrad vyhrál i patnáctý zápas v sezoně KHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Petrohradu vyhráli i patnáctý zápas v sezoně a dál vylepšují vlastní rekord Kontinentální ligy. Obhájce Gagarinova poháru dnes zvítězil 4:1 v Astaně, která zmírnila skóre až posledním gólem zápasu v úvodu závěrečné třetiny. Dvěma přihrávkami přispěl k jasné výhře favorita nejproduktivnější hráč soutěže Ilja Kovalčuk.


Dvě asistence si dnes připsal i obránce Jaroslavle Jakub Nakládal, který pomohl svému týmu k vedení 3:1 na ledě Novosibirsku. Český hokejista má ze 14 zápasů tři branky a šest přihrávek a patří k nejproduktivnějším bekům v soutěži.

Domácí s Alexanderem Salákem v brance ale v závěru třetí třetiny vyrovnali a v prodloužení rozhodl o jejich výhře někdejší útočník Lva Praha Patrik Zackrisson. Salák kryl 35 střel a s týmem vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů.

Výhry se nedočkal gólman Omsku Dominik Furch, i když v duelu s Dynamem Moskva inkasoval pouze jednou z 23 střel. Avangard podlehl 0:1.

Z bodů se neradoval ani Marek Mazanec v brance Slovanu Bratislava, který ztratil šanci na body na ledě favorizovaného CSKA Moskva dvanáct sekund před třetí sirénou. Po chybě amerického obránce Nicka Eberta překonal Mazance v čase 59:48 Ivan Tělegin a stanovil konečné skóre 3:2 pro CSKA. U gólů Slovanu si připsali asistence útočníci Michal Řepík, Lukáš Kašpar a Radek Smoleňák.

Svěřenci trenéra Miloše Říhy nebodovali potřetí za sebou a prohráli osmý z posledních devíti zápasů. V tabulce Západní konference patří Slovanu předposlední dvanáctá pozice.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud