26. září 2017 • 11:47

Plochodrážní GP v Praze se příští rok pojede koncem května

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plochodrážní Grand Prix České republiky se v příštím roce pojede 26. května, o dva týdny dříve než letos. Na břevnovském stadionu Markéta se podnik seriálu mistrovství světa koná stabilně od roku 1997. Česká strana usiluje o to, aby mohl celou Grand Prix jezdit na divokou kartu Václav Milík, jenž letos dojel v Praze senzačně třetí.


"Minulý týden proběhla finální jednání s promotérem. Nové datum je z více důvodů. Červnový termín nám obsadí nejspíš mistrovství světa družstev. Myslím, že jde o dobrý termín, bývá už hezké počasí a my věříme, že diváci si opět najdou cestu v takovém počtu jako letos. Před námi bude určitě Varšava, nejspíš budeme třetí dílem seriálu v pořadí," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze sportovní ředitel závodu Pavel Ondrašík.

Přestože se Milík, nejlepší domácí závodník posledních let, který se v červnu postaral o maximum v podání českého jezdce v Praze, nekvalifikoval do Grand Prix na dráze, stále ještě existuje malá šance, že by mohl seriál odjezdit příští sezonu celý na divokou kartu. Díky tomu by pak mohli případně nastoupit v české metropoli dokonce dva čeští zástupci.

"Usilujeme o divokou kartu pro Vaška od loňského září. Promotér seriálu o tom nechce přemýšlet, dokud se celý seriál neodjede. Prakticky jistě obdrží jednu kartu Dánsko, jemuž v současnosti vypadli ze seriálu všichni jezdci, a také čtyřnásobný mistr světa Greg Hancock, pokud se rozhodne dál závodit. Na zbývající dvě bude velký přetlak, ale samozřejmě bychom o to strašně stáli, aby Vašek kartu dostal," prohlásil Ondrašík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud