26. září 2017 • 20:56

Futsalisté v odvetě baráže remizovali v Srbsku a ME si nezahrají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští futsalisté na mistrovství Evropy v příštím roce nepostoupili. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna v odvetě baráže remizovali v Srbsku 4:4 a nenapravili domácí porážku 3:4. Češi přišli o šanci zahrát si na devátém kontinentálním šampionátu za sebou.


"Myslím, že jsme zase utrpěli lekci v produktivitě, jinak jsme byli tenhle zápas určitě lepší a vítězství jsme si zasloužili. Už jenom střely 22:8 na branku, 11:3 na rohy. To mluví o všem," řekl kouč Neumann.

Domácí v Niši poslal do vedení v 10. minutě Ramič, ale chvíli po něm srovnal Záruba. Druhý poločas nabídl větší drama. Srbové se díky Rajčevičovi a Pršičovi dostali na rozdíl dvou branek, ale poté se dvakrát v rychlém sledu prosadil Seidler. Balkánskému týmu vrátil náskok Simič.

Minutu před koncem Seidler dokonal hattrick a v úplném závěru Češi sahali po vítězné brance, ale Srbové postupový výsledek ubránili. Ani na osmý pokus s Neumannovým výběrem neprohráli a vybojovali si účast na Euru ve Slovinsku.

"Bohužel jsme zase dostali hloupé góly. Ale já jsem na tohle mužstvo pyšný. Protože se nepoložilo ani za nepříznivého stavu 3:1, před plnou halou, která byla velice bouřlivá," konstatoval Neumann.

"Po dlouhé době jsme konečně byli nebezpeční z power play. Jenom mě mrzí, že tam ten pátý gól nepadl, protože jsme k tomu byli hodně hodně blízko. Za to, co kluci v těchto dvou zápasech zvládli, si zasloužili postoupit," dodal trenér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud