26. září 2017 • 22:59

Kane nastřílel hattrick, Real poprvé vyhrál v Dortmundu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Harry Kane hattrickem zařídil fotbalistům Tottenhamu výhru 3:0 ve 2. kole základních skupin Ligy mistrů na hřišti APOELu Nikósie. Důležitou výhru vybojoval Real Madrid, který si veze z Dortmundu výsledek 3:1 i díky dvěma trefám Cristiana Ronalda. Byla to vůbec první výhra Realu na dortmundské půdě. Hattrick zaznamenal také Wissam Ben Yedder, který zajistil Seville výhru 3:0 nad Mariborem.


Kane proti přemožiteli pražské Slavie z předkola potvrdil střeleckou formu a stal se teprve druhým Angličanem, který se trefil ve čtyřech startech v Lize mistrů po sobě. Dosud to dokázal jen Steven Gerrard. K tomu pěti zásahy v úvodních dvou kolech LM vyrovnal rekord soutěže, který dosud drželi Cristiano Ronaldo a Filippo Inzaghi.

Poprvé se prosadil ve 39. minutě, kdy zužitkoval přihrávku za obranu. Ve druhé půli se pak trefil dvakrát během pěti minut a definitivně rozhodl. Při třetí trefě dostal dostatek prostoru, zcela sám si naběhl do vápna a hlavou zužitkoval centr. Šlo už o jeho 34. zásah během 30 soutěžních utkání v tomto kalendářním roce, z toho jedenáctý během září.

Tottenham tak má druhou výhru ve skupině H a vede tabulku spolu s Realem. Naopak Dortmund je s APOELem bez bodu. Proti Realu se sice německý celek snažil, ale Bílý balet potvrdil svou kvalitu.

Do vedení poslal Real parádní střelou z voleje Gareth Bale. Po změně stran pak velšský útočník nahrál na pojišťující trefu Ronaldovi. Vzápětí sice snížil Pierre-Emerick Aubameyang a zaznamenal už 13. gól v deseti zápasech této sezony, jenže Ronaldo svou druhou brankou v utkání oslavil jubilejní 150. start v evropských pohárech. Povedlo se mu tuto metu pokořit jako jedenáctému hráči v historii. Navíc to byl jeho 400. zápas za Real, během nichž stihl 411 zásahů.

Stoprocentní jsou také ve skupině F Manchester City, který doma porazil Šachtar Doněck 2:0, a Besiktas ve skupině G. Turecký šampion doma vyhrál 2:0 nad Lipskem, když ho nevykolejil ani výpadek světel ve druhé půli. Vedení z prvního poločasu už si pohlídal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud