7. října 2017 • 22:57

Dukla zachránila alespoň bod v hale nováčka Strakonic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistrovská Dukla v extralize házenkářů ani na třetí pokus nevyhrála venku, navíc v hale nováčka Strakonic mohla být ráda za bod. V poslední chvíli ho zachránil brankář Tomáš Petržala, když chytil sedmičku Michalu Zbíralovi. Dramatický zápas 5. kola skončil remízou 26:26.


Pražané vstoupili do utkání skvěle a v osmé minutě vedli 5:0. Jihočeši se však vzpamatovali, vývoj otočili a v poločasové pauze vedli 13:12. I když po vyloučeném Nejdlovi přišli ze stejného důvodu také o kanonýra Mošovského, neustále nad Duklou vedli. Té se podařilo vyrovnat až v poslední minutě zásluhou Mubenzema a Patzela. Drama nakonec skončilo dělbou bodů.

Do čela tabulky se dostalo Zubří díky vítězství 29:23 nad Brnem. Druhý je Jičín, který doma zdolal Hranice rozdílem deseti branek (27:17). "Velmi dobře pracovala obrana v zádech s výbornými brankáři v čele s Filipem Veverkou. V útoku se předvedly obě letní posily - jak Libor Horut, tak i Mateusz Wolski. Doufám, že takhle budeme hrát jak v Novém Veselí, tak i po reprezentační pauze," řekl kouč Jičína Petr Mašát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud