16. října 2017 • 20:39

Čtvrtého semifinalistu NBL už Svitavy porazily, Pardubice 66:64

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Svitav se ve čtvrtém utkání v ligové sezoně dočkali první výhry, když porazili 66:64 Pardubice. V dohrávce 4. kola NBL domácí Tuři vítězně zakončili sérii zápasů se semifinalisty minulého ročníku - dosud měli na kontě těsné prohry v Děčíně (81:83) a Opavě (80:81) a očekávanou porážku s Nymburkem (80:90). Pardubice, které v minulé sezoně vyřadily Svitavy ve čtvrtfinále play off, v lize nastoupily teprve podruhé a mají vyrovnanou bilanci.


Po bodově velmi chudém prvním poločase (24:29) byla pro vývoj zápasu důležitá třetí čtvrtina, kterou Svitavy vyhrály o 12 bodů. Domácí táhl Garret Kerr, který se 17 body a 15 doskoky dosáhl i ve čtvrtém utkání sezony na double double, sekundoval mu další Američan Brett Roseboro (16 bodů a 10 doskoků). Pardubický Dominez Burnett nastřílel 21 bodů.

"Celých 40 minut jsme dobře bránili, Pardubice jsme vesměs zastavili," řekl domácí trenér Lubomír Růžička v televizním rozhovoru. "První poločas jsme hráli pod obrovskou dekou, protože jsme předchozí tři zápasy prohráli a dneska na nás byl vytvořený obrovský tlak. Do prvních pěti minut druhého poločasu kluci nastoupili s obrovskou energií, dali jsme pár lehkých košů a byli v mírném plusu, což rozhodlo," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud