16. října 2017 • 22:47

Volejbalisté Liberce vyhráli duel neporažených týmů ve Varech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Liberce vyhráli v dohrávce extraligy duel neporažených týmů nad domácím Karlovarskem 3:1 a posunuli se před ně na druhé místo v tabulce. Lepší bilanci mají jen České Budějovice, které ještě ve třech utkáních neztratily ani set.


Dukla musela šlágr kola otáčet, protože první sadu vyhráli domácí 25:23. "Domácím se povedly dva servisy v koncovce a to rozhodlo, protože to skončilo o dva body a tímhle si pomohli," řekl v televizním rozhovoru trenér Liberce Michal Nekola.

V dalším průběhu už ale měl zejména díky útočné síle navrch jeho tým v poměru 25:17, 25:23 a 25:21. Dvaceti body k výhře přispěl Tomáš Kriško, v domácím dresu se na 23 bodů dostal Filip Rejlek. "Bylo tam dneska víc chyb, ale pak nakonec ten servis potvrdil naši kvalitu. Díky servisu jsme potom lépe bránili," dodal Nekola.

Domácí trenér Jiří Novák byl spokojený s obrannou fází, ale ta útočná podle něj pokulhávala. "Chtěli jsme s Libercem zbytečně soupeřit na servisu a nedali jsme pomalu pořádné podání. A když už jsme ubránili bodové míče, tak jsme udělali strašně moc chyb na útoku," řekl. "Nemáme tým na to, abychom se přetlačovali s Libercem v ofenzivě. Musíme hrát trošku jinak, bez chyb. A to se nám moc nepodařilo," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud