17. října 2017 • 12:58

Ledecká si poprvé v lyžařském SP vyzkouší obří slalom

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ester Ledecká si poprvé v lyžařském Světovém poháru vyzkouší obří slalom. Dvojnásobná vítězka snowboardového Světového poháru bude startovat příští týden v rakouském Söldenu, kde seriál Světového poháru tradičně začne. V mužském závodě budou české barvy hájit Kryštof Krýzl a Ondřej Berndt.


Dvaadvacetiletá Ledecká na lyžích dosud závodila ve Světovém poháru ve sjezdu a v superobřím slalomu. Počítala s tím, že sezonu zahájí 1. prosince sjezdem v kanadském Lake Louise, ale pak se plány změnily. V Söldenu totiž nechtěly startovat ani Martina Dubovská, která do SP vstoupí listopadovým slalomem ve finském Levi, ani Kateřina Pauláthová, která se teprve před třemi týdny poprvé postavila na lyže po dubnové operaci kolena.

Trenér Tomáš Bank účast v Söldenu nabídl své svěřenkyni Ledecké, která nadšeně souhlasila. "Nakonec si myslím, že to bude dobré, protože na olympiádě pojede jen super G a obřák, protože sjezd koliduje se snowboardem. S obřákem takové zkušenosti nemá, takže každý takhle kvalitní závod je dobrý," řekl na dnešní tiskové konferenci.

Novým členem lyžařského realizačního týmu kolem Ledecké se po skončení závodní kariéry stal Ondřej Bank, který už loni s Ledeckou spolupracoval jako poradce.

S vysokým startovním číslem mezi padesátkou a šedesátkou vstoupí do sezony jednatřicetiletý Krýzl, který je nejzkušenějším českým reprezentantem v technických disciplínách. Obří slalom v Söldenu nepatří mezi jeho oblíbené podniky. Raději nemá velká očekávání. "Párkrát jsem tam měl problém s tím, že jsem měl hodně vysoká očekávání a nějak mě to svazovalo, že jsem neprodal svůj potenciál. Tak doufám, že letos se mi podaří vyladit hlavně tu hlavu tak, že pojedu to svoje maximum," řekl novinářům.

Obává se trochu kvality trati. Doslechl se totiž, že ji pořadatelé nebudou tolik prolévat vodou, aby nebyla příliš tvrdá pro ženy, které budou na stejném kopci závodit jako první. "Tak uvidím, jak mě bude limitovat ta trať, když to nebude tak ledovaté. Aby to bylo regulérní s tím mým číslem," poznamenal Krýzl.

Ženský obří slalom se v Söldenu pojede v sobotu 28. října, mužský závod je naplánovaný na následující den.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud