17. října 2017 • 17:13

Cinkův rok na silnici zmapuje filmový dokument

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklista Ondřej Cink bude protagonistou filmového dokumentu s názvem "That Season", který mapuje jeho přechod z horských kol na silnici. Právě silniční cyklistika je označována za královnu tohoto sportu, šestadvacetiletý závodník se přesto po jediné sezoně rozhodl k návratu mezi bikery.


Cink v barvách týmu Bahrajn-Merida nejen okusil svět silniční cyklistiky, ale okamžitě si také splnil sen v podobě účasti na Tour de France. A tvůrci dokumentu, jehož premiéra je naplánována na leden příštího roku, byli nejen v průběhu "Staré dámy" s ním, aby zachytili jeho pocity i povinnosti.

Rodák z Rokycan svého rozhodnutí ani v nejmenším nelituje, přestože poznal, že svět horských kol je mu po všech stránkách bližší. "Jsem rád za ty zkušenosti. Viděl jsem jiný cyklistický svět, splnil si sen účastí na Tour de France. Doufám také, že mi to pomůže výkonnostně. Pobral jsem hodně vytrvalostního tréninku," uvedl Cink.

Připustil, že bylo těžké přivyknout okolnostem, které provázejí silniční závody. "Etapy jsou často monotónní a nudné. Čtvrtou pátou hodinu na silnici jsem dost trpěl. Beru si z toho ale jen to dobré. Spousta lidí mi říkala, že jsem obrovský talent pro silnici. Ale já se sám za sebe rozhodl k návratu. Horská kola mě baví víc," řekl Cink.

Vrací se s dlouhodobým cílem prosadit se mezi nejužší světovou špičku a navázat na skvělé výsledky, mezi něž patří titul mistra světa do 23 let (2012), bronz z MS 2015 a také čtvrtá příčka z domácího světového šampionátu loni před přechodem mezi silniční profesionály. "Když zapracuji na horských kolech v technice, mám před sebou velké možnosti a mohu něco dokázat," věří Cink.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud