17. října 2017 • 22:14

Lev pokořil Zlín hattrickem, zápas ale po trestu nedohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Jakub Lec odehrál dnes ve Zlíně nejvydařenější zápas ve vítkovickém dresu od letního příchodu z Plzně. Český reprezentant se hattrickem podílel na vysoké výhře Vítkovic 7:3 a vždy se trefil v přesilové hře. Utkání ale nedohrál, po svém posledním gólu v 53. minutě bouřlivě oslavoval a od rozhodčích následně dostal desetiminutový osobní trest.


"Bohužel se rozhodčím má upřímná radost nezdála," usmíval se Lev po zápase. Rozhodčí Oldřich Hejduk a Petr Úlehla do zápisu napsali, že hráče potrestali za "vysmívání se soupeři po vstřeleném gólu".

Trest však Lvovi radost z výhry nezkazil. "Celý zápas jsme hráli dobře, soupeře ale dostaly do hry přesilovky. Naštěstí, z hlediska hry, nikoli z pohledu zranění Rosti Deje, jsme tlak soupeře zlomili," řekl Lev. Poukázal na situaci v 51. minutě, kdy domácí Ondřej Veselý zranil Deje a dostal pětiminutový trest. Vítkovice pak třemi góly získaly klid.

Zlín po dvou třetinách prohrával 1:4, na začátku poslední části ale dokázal snížit na 3:4. Podobné vzepětí předvedl už v neděli proti Plzni. "Upozorňovali jsme se na to. Díky dlouhé přesilovce jsme ale zápas dohráli v klidu," řekl šestadvacetiletý útočník.

Všechny tři jeho branky padly v přesilové hře. "První gól mě puk trefil do stehen, tak jsem ho doklepl. Podruhé jsem to poslal mezi nohy Kašíkovi a potřetí jsem věděl, že domácí hráči jsou unavení, tak jsem našlápl a kompletně to projel," vylíčil své zásahy Lev.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud