17. října 2017 • 22:27

Důležitější než čtvrtá nula je výhra, řekl hradecký Rybár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Necelých pět minut chybělo brankáři Patriku Rybárovi, aby udržel v hokejové extralize čtvrté čisté konto v řadě. Nakonec však byla opora Hradce Králové v závěru zápasu proti Liberci překonána a její neprůstřelnost skončila po 245 minutách a 27 sekundách. V historických tabulkách se Rybár i tak posunul na druhé místo za Vladimíra Hudáčka, který v sezoně 1999/2000 neinkasoval ve zlínském dresu 262 minut a 51 sekund.


"Pro mě je ale důležitější vítězství," řekl Rybár po výhře 3:1, která byla pro Mountfield šestým vítězstvím v řadě.

Rybára překonal v 56. minutě Tyler Redenbach za stavu 3:0 pro domácí. "Co se s tím dalo dělat? Dalo se to chytit," usmál se slovenský brankář. "Měl hodně možností a dal mi to nad rameno," poukázal Rybár na řadu soubojů, které s kanadským útočníkem svedl.

Gólman mluvil po zápase svým klasicky klidným stylem. Stejně se chová také v brance a jeho povaha působí pozitivně na celý tým. "Je to i o štěstí. V minulých zápasech, i dnes s Libercem, mě to občas trefilo, ani jsem nevěděl jak. Ale je to velké plus, protože i kluci vidí, že když se dobře brání, tak přijdou vítězství," podotkl Rybár.

K nim přispívá zásadní měrou. Do sezony přitom zasáhl až v průběhu září, celé léto totiž léčil zranění nohy z konce minulé sezony. "Nevím, jak to vypadá z tribuny, ale já jsem se dlouho cítil takový těžký. Pak přišly výhry a postupně jsem se do toho dostával. Ale pořád to není stoprocentní. Naštěstí se daří týmu, a proto se daří i mně," uvedl.

Podle statistik je ale aktuálně nejlepším gólmanem soutěže, s úspěšností 96,53 procenta a průměrem 0,71 inkasované branky na zápas. "Je pravda, že jsem snad nikdy neměl dvě nuly po sobě. A teď skoro čtyři. Tak snad další série začíná," řekl Rybár.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud