18. října 2017 • 11:45

Olympijská šampionka ve výšce Beitiaová ukončila kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijská vítězka ve skoku do výšky Španělka Ruth Beitiaová ukončila v 38 letech atletickou kariéru. Po loňské životní sezoně a triumfu na hrách v Riu de Janeiro se jí letos tolik nedařilo, potýkala se se zdravotními problémy a na mistrovství světa v Londýně skončila dvanáctá.


Loni kromě olympiády ovládla potřetí v kariéře také mistrovství Evropy a rovněž Diamantovou ligu. K tomu má bronz z MS v roce 2013. Na halových světových a evropských šampionátech posbírala deset medailí včetně evropského titulu před čtyřmi lety. Startovala na čtyřech olympiádách, v Pekingu a Londýně byla čtvrtá.

Po zklamání z her v roce 2012 se rozhodla skončit, ale po několika měsících si to rozmyslela. "Všechny hodnoty, které jsem poznala, nyní využiju v dalším životě. Mám za sebou dlouhou sportovní trajektorii a často jsem své tělo tlačila až na hranici schopností," uvedla výškařka s osobním rekordem 202 cm. "Odchází největší atletka naší historie," uvedl šéf národního svazu Raúl Chapado.

Na srpnovém šampionátu v Londýně sice Beitiaová svou medailovou sbírku nerozšířila, vysloužila si tam však mezinárodní cenu fair play za to, jak utěšovala plačící Italku Alessia Trostovou po vyřazení v kvalifikaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud