19. října 2017 • 09:22

Hayward a Lin přijdou kvůli zranění z prvních zápasů o sezonu NBA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pro basketbalisty Gordona Haywarda a Jeremyho Lina skončila sezona NBA hned po jejich prvních zápasech. Křídelní hráč Bostonu Hayward si zlomil holenní kost a kotník, rozehrávač Brooklynu Lin si zase zranil pravé koleno.


Hayward v úterý ve svém prvním zápase za Celtics po příchodu z Utahu odehrál pouze pět minut. Sedmadvacetiletý americký basketbalista v polovině první čtvrtiny duelu v Clevelandu skákal na nához od spoluhráče, ale po kontaktu s LeBronem Jamesem nekontrolovaně upadl a přilehl si nohu tak nešťastně, že si zlomil levý kotník.

Klub před středeční domácí premiérou proti Milwaukee uvedl, že se Hayward podrobil operaci. Zákrok byl úspěšný a hráč se plně zotaví. "Ale je nepravděpodobné, že by se stihl vrátit v této sezoně," řekl jeho agent Mark Bartelstein televizní stanici ESPN.

Hayward před začátkem zápasu s Milwaukee (100:108) pozdravil na dálku fanoušky. Na kostce nad hrací plochou klub pustil jeho vzkaz z nemocniční postele. "Bolí mě, že nemůžu být s vámi," řekl.

V minulé sezoně, zatím nejlepší v kariéře, nasbíral v průměru 21,9 bodu na zápas a byl poprvé nominován na Utkání hvězd. V tomto ročníku mu zřejmě zůstane jen pět odehraných minut a dva body.

Devětadvacetiletý Lin se zranil ve středu ve čtvrté čtvrtině úvodního duelu Brooklynu na hřišti Indiany při nájezdu na koš. Do té doby si za 25 minut připsal 18 bodů a čtyři asistence. Stopku do konce sezony mu vystavila přetržená šlacha pod čéškou.

"Jeremy v létě a v přípravě tvrdě dřel a těšil se na sezonu. Je hrozné, že ho zranění připraví o celý ročník, ale během léčby mu bude celý klub nápomocen," uvedl generální manažer Nets Sean Marks. Lin kvůli zranění vynechá druhou sezonu z tříletého kontraktu na 36 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud