19. října 2017 • 17:52

Sobotka dostal v NHL za faul na Sharpa pokutu 5000 dolarů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový útočník Vladimír Sobotka ze St. Louis dostal v NHL pokutu ve výši 5000 dolarů za zákrok na Patricka Sharpa ve středečním domácím utkání proti Chicagu (5:2). Třicetiletý centr zasáhl hráče v 55. minutě vysokou holí a byl vyloučen na dvě plus dvě minuty.


Sobotka celkem v utkání inkasoval osm trestných minut a strávil na trestné lavici závěr utkání. Před zákrokem na Sharpa byl v čase 52:21 také vyloučen za držení a ke čtyřminutovém trestu pak ještě dostal další dvouminutový za potyčku s Lancem Boumou.

V této sezoně si Sobotka připsal v sedmi zápasech čtyři body a všechny za asistence. V platnost vstoupila jeho nová tříletá smlouvy s Blues celkem na 10,5 milionu dolarů.

Do St. Louis se Sobotka vrátil na konci minulého ročníku po tříletém působení v Omsku v KHL. V NHL má bývalý hráč Bostonu na kontě dohromady 389 utkání a 128 bodů za 36 gólů a 92 asistencí. Odchovanec Třebíče a bývalý hráč pražské Slavie sehrál i 57 utkání v bojích o Stanleyův poháru a zaznamenal v nich pět branek a 13 přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud