19. října 2017 • 21:05

Plzeň podlehla Luganu 2:3 a venku v Evropské lize opět prohrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně ve třetím utkání v základní skupině Evropské ligy nečekaně prohráli na hřišti Lugana 2:3 a venku i podruhé vyšli naprázdno. Západočeši si zkomplikovali situaci, na kontě mají tři body stejně jako švýcarský soupeř a Beer Ševa, která doma podlehla 1:2 FCSB. Bývalá Steaua Bukurešť vede tabulku s devíti body.


Mezi 63. a 69. minutou v Lucernu skórovali domácí Mattia Bottani a Carlinhos, čtvrt hodiny před koncem snížil střídající Michael Krmenčík. V závěru zvýšil na 3:1 Alexander Gerndt a těsně po něm ještě odpověděl Marek Bakoš. Viktoria venku v pohárech nezvítězila podvanácté za sebou. Čtvrtý duel ve skupině ji čeká za dva týdny doma opět s Luganem.

Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal v základní sestavě hned pět změn oproti nedělnímu ligovému utkání na Spartě. V brance nastoupil Hruška, do obrany se vrátil uzdravený kapitán Hubník, v záloze dostali šanci Čermák s Pilařem a v útoku Bakoš.

Po nezáživné úvodní čtvrthodině zahrozilo dvakrát Lugano. Hruška nejprve střelu Carlinhose vyrazil na roh a brazilský útočník o chvíli později tečoval míč těsně vedle tyčky.

Ve 21. minutě neproměnil obrovskou šanci Řezník, který se dostal sám před brankáře Da Costu, ale zblízka ho trefil jen do nohy. Poté Bakoš nevyužil přímý kop ze slibné pozice a poslal míč nad břevno. Jinak se Plzeň spíše trápila a na hřišti nebylo vidět, že by spolu hráli lídr české ligy a poslední tým švýcarské nejvyšší soutěže.

Druhý poločas začal velkou šancí Lugana. Bottani se zbavil Hubníka a z úhlu pronikal do pokutového území, ale nadějnou akci zkazil nepřesnou přihrávkou.

Vrba poslal do hry Krmenčíka s Kopicem, ale v 63. minutě otevřeli skóre domácí. Bottani dostal přesný míč za obranu a zblízka překonal Hrušku. Hosté už za šest minut inkasovali podruhé. Další brejk zakončil akrobatickým kopem k tyči Carlinhos.

Plzeňští se nadechli k velkému náporu a v 76. minutě snížili. Krmenčík se po centru dalšího náhradníka Zemana trefil přesně k tyči. V 88. minutě po dalším protiútoku Gerndt obešel Hrušku a míč z úhlu poslal do prázdné branky. Vzápětí ještě jednou snížil Bakoš přesnou křížnou střelou. Víc ale už hosté v dramatickém závěru nestihli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud