19. října 2017 • 21:22

Hlasy po utkání fotbalové ligy Lugano - Plzeň

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání 3. kola základní skupiny G fotbalové Evropské ligy FC Lugano - Viktoria Plzeň (3:2):


Pavel Vrba (trenér Plzně): "Ten zápas z naší strany byl velice pomalý a soupeř nás trestal z rychlých brejkových situací. Samozřejmě i po našich chybách v rozehrávce. Myslím, že zaslouženě vyhrál. Nevím, jestli to byla nejtěžší porážka po mém návratu do Plzně. Naopak si myslím, že nám ten zápas spoustu věcí ukázal. Od hráčů, kteří dnes dostali trošku víc prostoru, jsme asi očekávali víc. Z tohoto pohledu možná někteří nepředvedli úplně to, co jsme od nich předpokládali. My víme, že v evropských pohárech všechny mančafty mají nějakou úroveň. Já to beru jako zápas, který soupeř zaslouženě vyhrál. Ve skupině začínáme odznova, teď máme výhodu, že hrajeme dva zápasy doma. Lugano se tímto zápasem vrátilo do hry o postup, což může být zajímavé. O druhé místo se asi bude hrát až do konce."

Roman Hubník (kapitán a obránce Plzně): "Byl to zápas nahoru dolů. Soupeř bránil celý zápas z bloku a vyrážel do nebezpečných brejků. Takže hrozně těžké, ale škoda, že jsme nedali první gól. Mohli jsme hrát jako oni. Bohužel po našich chybách vstřelili tři góly. My jsme věděli, že Lugano sílu má, byli na nás dobře připraveni, hráli jsme jenom po šestnáctku. Zejména v prvním poločase jsme nedávali ani centr, byly tam jenom dvě menší příležitosti. V druhém poločase se to zlepšilo a po těch centrech jsme dali dva góly. Škoda, že ten první poločas jsme odehráli tak, jak jsme to odehráli."

Marek Bakoš (útočník Plzně): "Drželi jsme míč, ale nepotvrdili jsme to gólově. Myslím, že byli strašně nebezpeční do rychlých brejků. Nám se nepodařilo dát z našich prvních šancí gól, soupeřovi ano. Nevím, jestli jsme znervózněli. Potom nás trestali za některé věci a nakonec jsme to nedokázali zvrátit. Je to Evropská liga, nemáme tendenci podceňovat nějaké soupeře. Viděli jsme, že Lugano má kvalitu, měli nebezpečné, rychlé a silné hráče. To mužstvo není tak špatné, jak si mnoho lidí myslí."

Jan Kopic (záložník Plzně): "Hráli jsme prakticky celou dobu do plné obrany, ale soupeř měl takovou taktiku a myslím, že tuhle taktiku může mít i Brno v lize. My musíme změnit styl hry, aby to nedopadlo zase takhle. Dneska byli lepší, brejky měli prakticky všechny nebezpečné. To se jim dařilo a zaslouženě vyhráli. Pro nás dobře, že FCSB vyhrálo (na hřišti Beer Ševy 2:1). Skupina je pořád otevřená a můžeme si drbat hlavu, protože kdybychom tu dnes uspěli, tak už je postup blízko."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud