20. října 2017 • 18:20

Německý svaz za MS 2006 doplatí na daních téměř půl miliardy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přes 19 milionů eur (487 milionů korun) musí doplatit Německý fotbalový svaz v důsledku aféry s možným uplácením při získání pořadatelství mistrovství světa v roce 2006. Po vypuknutí skandálu se do vyšetřování zapojil i finanční úřad, který nyní oznámil, že pro rok 2006 odebral svazu status veřejně prospěšné organizace a tím pádem se změnil jeho daňový výměr. Představitelé německého fotbalu daně doplatí, ale pak se chtějí pokusit toto rozhodnutí zvrátit.


Organizátoři MS v roce 2006 jsou vyšetřováni kvůli tajnému fondu se sumou 6,7 milionu eur, díky níž si údajně koupili klíčové čtyři hlasy při volbě pořadatele a těsně porazili Jihoafrickou republiku 12:11. Svaz tvrdí, že částka měla být použita na galavečer během šampionátu. Žádný galavečer se však neuskutečnil.

Fond podle německých médií založil už zesnulý někdejší šéf společnosti Adidas Robert Louis-Dreyfus. O jeho existenci prý věděl i někdejší předseda německého svazu Wolfgang Niersbach, který předloni kvůli obvinění odstoupil, a další funkcionáři včetně Franze Beckenbauera. Legendární fotbalista byl šéfem organizačního výboru MS a Niersbach jeho zástupcem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud