20. října 2017 • 18:59

Tréninky F1 na Velkou cenu USA vyhrál Hamilton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Tréninky na Velkou cenu USA formule 1 ovládl britský pilot Lewis Hamilton z Mercedesu, který si v nedělním závodě může v předstihu zajistit čtvrtý titul mistra světa. Jeho konkurent Sebastian Vettel z Ferrari za ním v obou jízdách zaostal o půl sekundy.


První trénink se jel na mokré trati a byl zhruba o dvě vteřiny pomalejší než druhý, ve kterém Hamilton zajel čas 1:34,668 a překonal závodní i kvalifikační rekord. Šampion z let 2008, 2014 a 2015 ukázal, proč na okruhu v Austinu vyhrál čtyři z posledních pěti závodů.

Na druhém místě za Hamiltonem, který k zisku titulu potřebuje v neděli získat o 16 bodů víc než Vettel, skončil se ztrátou 397 tisícin sekundy Max Verstappen z Red Bullu. Třetí příčku obsadil ve druhém tréninku Vettel a stejně jako v tom úvodním, v němž byl druhý, zaostal za britským rivalem o půl sekundy.

Na čtvrtém místě dojel druhý jezdec Mercedesu Valtteri Bottas, před Danielem Ricciardem z Red Bullu a Kimim Räikkönenem z Ferrari.

Sedmadvacetiletý nováček Brendon Hartley, který v Toro Rosso nahradil Pierra Gaslyho, obsadil 14. a 17. místo s třívteřinovou ztrátou na Hamiltona. První novozélandský pilot ve formuli 1 od roku 1984 má však už teď jistotu, že v neděli odstartuje z poslední příčky. Kvůli výměně motoru naplánované ještě před jeho příchodem dostal penalizaci 25 míst.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud