20. října 2017 • 20:56

Hradec Králové vyhrál v Brně 2:1 a posedmé v řadě naplno bodoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 15. kole extraligy na ledě brněnské Komety 2:1 a prodloužili sérii bez ztráty bodu už na sedm zápasů. Naopak Kometa potřetí za sebou prohrála. Mountfieldu pomohl výrazně k úspěchu Jaroslav Bednář, který si připsal vítěznou branku a asistenci. Všechny góly padly v přesilových hrách.


"Rozhodujícím faktorem byly dnes přesilovky. My jsme z nich dali dva góly, domácí jen jeden. Nevím, kdy jsme v Brně naposledy vyhráli za tři body. V rozhodujících chvílích nás podržel brankář Rybár," poznamenal asistent trenéra Hradce Pavel Hynek.

Oba týmy vsadily v úvodu na pozornou defenzívu, proto také diváci v první třetině mnoho brankových příležitostí neviděli. Hosté si vypracovali v úvodní třetině jedinou šanci, ve které Koukal nepřelstil Čiliaka. Na druhé straně si vedl stejně brněnský útočník Hruška, jehož akci zlikvidoval Rybár.

"Měli jsme špatný rozjezd. V první třetině jsme naráželi na srovnanou defenzívu soupeře. Neudrželi jsme se na kotouči v útočném pásmu," uvedl trenér Brna Kamil Pokorný.

Otevřenější partii nabídla až druhá třetina. Hned v úvodu si při první přesilovce Kometa vytvořila tlak, k vážnějšímu ohrožení branky soupeře se však nedostala. Vzápětí ale Mountfield stejnou nabídku při Zaťovičově vyloučení využil. Střelu obránce Gregorce stačil Čiliak vyrazit pouze před Bednáře, nejproduktivnější hráč hradeckého týmu našel volného Koukala, který střelou do opuštěné části branky otevřel skóre utkání.

Kometa na inkasovaný gól reagovala zvýšeným úsilím. Trápila se ale při zakládání protiútoků a také při přechodu středního pásma, kdy měla problémy s důrazným napadáním protivníka.

Příležitost k vyrovnání měl Tomáš Svoboda, který ve 33. minutě šikovně objel branku soupeře, jeho pokusu o zasunutí kotouče zabránil v poslední chvíli položením hole na led Rybár. Další šanci k vyrovnání měl Mallet, který ale netrefil před opuštěnou brankou kotouč po Zohornově přihrávce. Na druhé straně těsně před druhou přestávkou Köhlerovu šanci zlikvidoval Čiliak.

"Náš problém byl asi ve střelbě. Šance jsme měli, ale neproměňujeme je. Chybí nám trošku tlak do brány. Hradec měl svou hru postavenou na brankáři. Rybár chytá fantasticky, což dnes potvrdil. Jeho výkon podporuje houževnatá obrana," prohlásil brněnský obránce Jakub Krejčík.

V závěrečné třetině měli Brňané výraznou převahu a nutili soupeře k chybám a faulům. K vyrovnání jim pomohla přesilovka, kterou využil Erat. Ovšem vzápětí se karta otočila a Mountfield měl na 83 sekund přesilovku pět na tři. V ní navíc brankář Čiliak hodil po kotouči hůl, výhodu trestného střílení ale Bednář nevyužil.

"Věděl jsem, co chci udělat. Čiliak mě výborně vybruslil. Nemusím potvrzovat jeho kvality, výborně penaltu chytil," řekl Bednář, který si o pouhých sedm sekund později nezdar vynahradil. Zužitkoval početní výhodu a vrátil hostům jednobrankový náskok. Pozornou hrou jej už hosté v nervózním závěru ubránili.

"Výsledkově se nám nepovedly tři zápasy. Musíme se z toho oklepat a zase se vrátit zpátky na vítěznou vlnu. Na jeden gól se nevyhrává. Tam bude určitě chyba," uvedl útočník Komety Jan Hruška.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud