20. října 2017 • 21:20

Chomutov podlehl Mladé Boleslavi a prohrál pošesté v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova prohráli v 15. kole extraligy doma s Mladou Boleslaví 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si už šestou porážku za sebou. Piráti sice vedli díky brankám Dávida Skokana a Vladimíra Růžičky mladšího už v deváté minutě 2:0, ale ve druhém dějství vyrovnali Dominik Pacovský s Martinem Procházkou a v rozstřelu rozhodl Petr Holík.


"Podle průběhu to jsou zlaté dva body, ale chtěli jsme tři. Nezačali jsme úplně ideálně, prohrávali jsme 0:2 a ještě k tomu byl druhý gól jasně moje chyba. Ale hokej je hra chyb. Kluci mě pak podrželi a já jsem jim to vrátil," uvedl gólman Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Chomutovští otevřeli skóre už ve druhé minutě, když Poletín našel křižně přes pásmo Skokana, jenž trefil odrytou část branky. Po ubráněné přesilovce hostů se ve výhodě o jednoho hráče prosadil střelou z nulového úhlu Růžička a zvýšil na 2:0.

Středočeši nevyužili ani následující dvě početní výhody. Naopak šance měli domácí. Mrázek po návratu z trestné lavice neuspěl v tandemu s Vondrkou a poté Skokan nezakončil z těsné blízkosti.

Po necelých čtyřech minutách hry ve druhé části byl na čtyři minuty vyloučen Růžička a hosté využili přesilovou hru po 33 vteřinách. Po velkém závaru v Lukešově brankovišti prostřelil změť hráčů Pacovský. V dalším průběhu se vyloučení na obou stranách protnula, což ale žádnému celku k duhu nepřišlo.

V polovině zápasu Mladá Boleslav vyrovnala. Po Musilově ideální přihrávce usměrnil puk za Lukeše Procházka. V dalším průběhu měly oba týmy přesilovku pět na tři, kterou ale ani jeden celek nevyužil, a tak se pokračovalo za stavu 2:2.

"Od druhé třetiny jsme se zvedli a šli štěstí naproti. Padl nám tam šťastný gól. Nájezdy jsou loterie, člověk buď má štěstí nebo ne. Dneska se přiklonilo k nám," doplnil Jan Růžička.

Na začátku třetí části Lauko našel Poletína, jehož rána z první brankáři Janu Růžičkovi nadělala dost starostí. Ve 45. minutě Dlapovu ránu od modré tečoval Koblasa do tyčky, na druhé straně si vybruslil před brankoviště Orsava, proti kterému se vytáhl Lukeš. Při sérii vyloučení dostali domácí možnost hrát 35 vteřin před koncem základní hrací doby v pěti proti třem, čehož ale nevyužili.

Do prodloužení se Pirátům přeneslo ještě 37 vteřin výhody dvou hráčů v poli, ale rozhodující branku nevstřelili. K rozhodnutí nestačila ani další početní výhoda Bruslařského klubu, a tak došlo na nájezdy. O vítězi rozhodl ve třetí sérii bekhendovým blafákem Holík, za domácí se ani jeden z pěti exekutorů neprosadil.

"Byl to hrozně těžký zápas, protože Boleslav málo střílela. Čekal jsem, že bude pálit více a já se dostanu lépe do zápasu. Udělala mi to těžší. V nájezdech mi to poslal přes rameno nebo kolem ruky. Škoda," smutnil chomutovský brankář Štěpán Lukeš, který poprvé v extralize chytal od začátku a připsal si 19 úspěšných zákroků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud